Hollandia: megegyeztek az új szövetségi kapitánnyal – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 23:43
null
Frank de Boer lesz az új holland szövetségi kapitány(Fotó: AFP)
A holland De Telegraaf beszámolója szerint a szövetség mindenben megegyezett Frank de Boerral, így az 50 esztendős szakember lesz a nemzeti együttes új szövetségi kapitánya.

 

A lap úgy tudja, a felek 2022 nyaráig szóló szerződésben állapodtak meg – az elsődleges szempont az volt, hogy Frank de Boer irányítsa a válogatottat a jövő évre halasztott Európa-bajnokságon, de kölcsönös elégedettség esetén a 2022-es katari vb-n is ő vezetheti az együttest, már persze ha a hollandok kiharcolják a részvétel jogát.

A szövetség célja az volt, hogy a következő, októberben sorra kerülő válogatott meccsekig megtalálja az új szakvezetőt. A felkérést Frank Rijkaard és Peter Bosz sem vállalta, előbbi nem akart visszatérni a labdarúgás világába, míg utóbbi szeretne a Leverkusennél maradni, így a háromfős lista megmaradt neve lett a befutó. A hivatalos bejelentésre és bemutatásra a hét végén, legkésőbb a jövő hét elején kerülhet sor.

De Boer legutóbb az egyesült államokbeli Atlanta Unitedet irányította, de nem érte el a várt sikereket, így távozott. A játékosként Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes, 112-szeres válogatott szakember edzőként az Ajaxszal zsinórban négyszer volt holland bajnok 2010 és 2014 között. A 2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland válogatottnak ő volt a másodedzője.

A hollandok októberben Mexikó, Bosznia-Hercegovina és Olaszország ellen lépnek pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik