Harminc évet kapott gyilkosságért egy szerb huligán

Vágólapra másolva!
2009.12.10. 21:36
Címkék
Harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a belgrádi bíróság Bojan Hrvatint, az FK Rad Beograd labdarúgócsapatának fanatikusát. A 24 éves fiatalember 2006-ban meggyilkolt egy Vozdovac-szurkolót.
Futball az erőszak ellen - hirdetik a Rad és a Hajduk Kula játékosai. Nem hallgatnak rájuk? (Fotó: Imago)
Futball az erőszak ellen - hirdetik a Rad és a Hajduk Kula játékosai. Nem hallgatnak rájuk? (Fotó: Imago)

A tragikus végű 2006-os összecsapásban a Rad és a Vozdovac huligánjai egy belgrádi vonaton, majd vasútállomáson mentek egymásnak késekkel, vasrudakkal és kövekkel felszerelkezve. A bíró az ítélethirdetésnél elmondta: bizonyítékaik alapján a Rad csoportja már régen tervezte a támadást a vonaton, melyben a Vozdovac-drukker Bojan Majics életét vesztette.

Hrvatin társai egy és három év közötti börtönbüntetést kaptak.

A kemény ítélet is azt mutatja, a szerb hatóságok komolyan gondolják az országban súlyos gondokat okozó futball-huliganizmus és a pályákon eluralkodó erőszak elleni fellépést.

Október elején a Szerb Alkotmánybíróságtól kérte a belgrádi ügyészség a Crvena zvezda, a Partizan Beograd és a Rad egy-egy szurkolócsoportjának betiltását, az általuk elkövetett sorozatos erőszakos cselekmények miatt.

Szeptember 17-én a Toulouse egy drukkerét, Brice Tatont a Partizan huligánjai verték agyon egy Európa-liga-mérkőzés előtt, a francia szurkolót több ezren búcsúztatták. Az ügy vádlottjai akár 40 év börtönt is kaphatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik