Görögország: szigorú huligánellenes törvényeket ígér a kormány

Vágólapra másolva!
2011.02.21. 21:46
A szombaton botrányos körülmények között befejeződő Olympiakosz Pireusz–Panathinaikosz görög bajnoki labdarúgó-örökrangadó nem marad következmények nélkül: a görög kormány kemény fellépést ígér a huligánok ellen.

„Lehangoló, hogy sportpályákon ilyen incidensek fordulhatnak elő" – mondta Jorgosz Petalotisz kormányszóvivő a tervezett válaszlépések bejelentésekor. A márciusra időzített intézkedésekkel a szurkolói szervezeteket nagyobb ellenőrzés alá kívánják vonni, illetve nagyobb felelősséget akarnak róni a klubokra a szurkolók utaztatásával, stadionbeli elhelyezésével kapcsolatban.

Nem ez az első ilyen nekibuzdulás Görögországban – emlékeztetnek a hírügynökségek –, de az utóbbi évek intézkedései nem vezettek eredményre, az erőszakos cselekmények mindennaposak a görög stadionokban.

Amint arról korábban beszámoltunk, Djibril Cissé, a Panathinaikosz francia csatára a játéktéri, valamint utcai csetepatékkal kísért mérkőzés után bejelentette: az idény végén elhagyja Görögországot.

A pireuszi nyomozóhatóság bekérette a stadionban és környékén készült felvételeket, hogy eljárást indíthassanak a vétkesek ellen.

Az erőszakos cselekmények a meccs másnapján is folytatódtak: vasárnap füstbombát dobtak a liga székházára, valamint az Olympiakosz egyik játékosa, Vaszilisz Toroszidisz otthonára.

A mérkőzést a bajnokságot fölényesen, tízpontos előnnyel vezető Olympiakosz nyerte meg 2–1-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik