Goretzka és a többiek – CR árának a töredékéből kijönne egy álomcsapat

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2018.12.28. 18:48
null
Lukasz Fabianski a hatodik legjobb kapusindexszel áll jelenleg (Fotó: AFP)
Gyakorlatilag fél távnál járunk az európai topligákban, így az előző évhez hasonlóan ismét megvizsgáltuk, mely labdarúgók bizonyultak a leggazdaságosabbnak, avagy kik voltak azok, akik relatíve aprópénzért (legfeljebb 10 millió euróért) váltottak klubot a nyáron, és mégis kiváló teljesítménnyel tudták felhívni magukra a figyelmet. Jöjjön tehát ismét a bagóért vettek álomcsapata!

 

A háló elé egy harcedzett veterán érkezne, de hát ezen a poszton amúgy is fontos a rutin, és a krisztusi korba lépett Lukasz Fabianski előtt még így is jó néhány év áll. A 190 centiméter magas lengyel fontos szerepet játszik a West Ham United feljavulásában, 19 fellépésen 28 gólt kapott vele a csapat, a whoscored.com értékelése szerint 7.01-os mutatójával a hatodik legjobb kapusnak számít a topligákban, nyugodtan kijelenthető tehát, hogy nem volt kidobott pénz az érte átutalt nyolcmillió euró.

Francesco Acerbi (33) a Lazio védelmének oszlopa (Fotó: AFP)
Francesco Acerbi (33) a Lazio védelmének oszlopa (Fotó: AFP)

A védelem jobb oldalára a Belgiumból Franciaországba szerződő 22 éves nizzaiJuszef Atal kerülne be, a támadásokba is hatékonyan besegítő, nagyszerűen cselező algériai futballista 7.56-os osztályzata a topligák összes játékosát tekintve a legjobbnak számít a posztján! A Lazio BL-t érő helyezésében nagy szerepe van védelme új oszlopának, a 192 centis Francesco Acerbinek, aki amellett, hogy meccsenként átlagosan ötször tisztáz a kapuja elől, a pontrúgásoknál rendre veszélyesnek bizonyul, már három gólt is szerzett a fővárosiaknál. Nála valamivel alacsonyabb Germán Pezzella (187 cm), de ez sem akadályozza meg a Fiorentina argentinját abban, hogy a levegő ura legyen a Serie A-ban. Míg Atalnak a beadások terén van még mit javulnia, addig Vitorino Antunes éppen ebben jeleskedik. A pályafutása során a Romában, a Málagában és Kádár Tamás csapatában, a Dinamo Kijevben is megforduló 31 éves portugál a Getafénál, úgy tűnik, végre valóban otthonra lelt, négy kanadai ponttal is segíti az új idényben együttesét, amelynél csak az Atlético Madrid enged kevesebb gólt!

Leon Goretzka a Bayern legújabb nagy „rablása” (Fotó: AFP)
Leon Goretzka a Bayern legújabb nagy „rablása” (Fotó: AFP)


A középpálya szívébe két szabadon igazolható labdarúgó került be, a Montpellier kiváló szűrője, Damien Le Tallec, valamint a támadásban valamivel hasznosabb Leon Goretzka, vagyis a Bayern újabb nagy „rablása”.

A két szélre egyaránt mindkét oldalon bevethető futballista áll csatasorba, az elefántcsontpartiMax Gradel a kölcsönjáték után végleg a Toulouse-é lett, ezt pedig 18 Ligue-meccsen nyolc góllal és öt gólpasszal hálálta meg. Filip Kosztics két évre kölcsönbe érkezett a kieső HSV-tól az Eintrachthoz, a vételi opcióval bíró frankfurtiak pedig a Bundesliga egyik kellemes meglepetéseként a hatodik helyen állnak – köszönhetően a hat gólpassznál járó szerb szélsőnek is. Köztük Rémy Cabella kap helyet, aki tökéletesen illik a sormintába, hiszen először szintén kölcsönbe került klubjához, őt 5 millió euróért vette meg végül a nyáron a Saint-Étienne. A védekezésbe is kiválóan besegítve remekül osztogatja a labdákat, kifejezetten jó a kulcspasszok és a cselezés terén is, egyedül – a méretéből (171 centi) adódóan is – a fejpárbajokban nem számít kiemelkedőnek.

Kazri a világbajnokság után is jó formában maradt (Fotó: AFP)
Kazri a világbajnokság után is jó formában maradt (Fotó: AFP)


A francia rekordbajnok jó teljesítményéhez egy másik nyári szerzemény is nagyban hozzájárul, a vb-n a belgák és a panamaiak ellen is betaláló tunéziaiVahbi Kazri, aki Sébastien Haller és Sergio Agüero mögött a harmadik legjobb teljesítményt nyújtja a támadók között, ehhez persze a bajnokságban szerzett kilenc gólja is kellett.

Ez az álomcsapat összesen potom 47.7 millió euróba került a nyáron – viszonyításképpen ennél két kapus (Kepa: 80 millió; Alisson: 62.5 millió) is drágább volt, összesen tíz futballista váltott több pénzért klubot, Cristiano Ronaldo például egymaga majdnem 70 millióval tett ki többet (117 millió).

A BAGÓÉRT VETTEK ÁLOMCSAPATA
Lukasz Fabianski (West Ham United, 8000000 euró – 7.00) – Juszef Atal (Nice, 3000000 euró – 7.56), Francesco Acerbi (Lazio, 10000000 euró – 7.12), Germán Pezzella (Fiorentina, 9000000 euró – 7.11), Vitorino Antunes (Getafe, 2500000 euró – 7.13) – Leon Goretzka (Bayern München, ingyen – 7.11), Damien Le Tallec (Montpellier, ingyen – 7.07) – Max Gradel (Toulouse, 2000000 euró – 7.52), Rémy Cabella (Saint-Étienne, 5000000 euró – 7.52), Filip Kosztics (Eintracht Frankfurt, 1200000 euróért két évre kölcsönbe – 7.46) – Vahbi Kazri (Saint-Étienne, 7000000 – 7.62)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik