Golden Boy: Pato az év legjobb fiatalja, a szurkolóknál Koman volt a jobb

Vágólapra másolva!
2009.12.14. 12:13
Címkék
Alexandre Pato, a Milan brazil támadója nyerte meg az olasz Tuttosport napilap Golden Boy-díját, amelyet az év legjobb 21 éven aluli játékosának ítélnek oda a szavazásra felkért sportújságírók voksai alapján.

 

Koman a huszadik lett a Tuttosport szavazásán (Fotó: Németh Ferenc - archív)
Koman a huszadik lett a Tuttosport szavazásán (Fotó: Németh Ferenc - archív)

A többek között a francia L’Équipe, a brit The Times és a spanyol Marca sportújságírói által megválasztott, 223 pontot kapó brazil csatár a Fiorentina montenegrói tehetségét, Sztevan Joveticset (156) és a Barcelona játékosát, Bojan Krkicet (58) előzte meg.

„Számos ismerős arcot előztem meg. Kedvelem például Jovetics játékát, aki duplázott a Liverpool ellen a BL-ben, és Mario Balotellit, valamint Bojan Krkic játéka is tetszik. Adiyiah is nagyszerű játékos, bár nem szerzett örömet, amikor megverte Ghánával a brazil válogatottat az U20-as vébén. Örülök, hogy számos honfitársam kapott helyet a jelöltek között" – mondta Pato a díj átvételekor.  

A negyven jelöltre egyébként sportújságírók szavaztak – köztük a Nemzeti Sport munkatársa, Csillag Péter –, minden szakember öt nevet adhatott le erősorrendben.

Massimo Franchi, a Tuttosport szavazásért felelős újságírója a Nemzeti Sport Online érdeklődésére elmondta: „huszonhat futballista kapott szavazatot, köztük Koman Vladimir, aki így a huszadik hely környékén zárt a voksoláson”. 

Érdekesség, hogy az olasz napilap internetes oldalán az olvasóknak is lehetőséget adott a szavazásra, és az ott voksolók szerint Koman Vladimir jobban teljesített 2009-ben, mint Pato: az U20-as magyar válogatott játékosa a harmadik lett a rangsorban a Lyon középpályása, a boszniai Miralem Pjanic és a CSZKA Moszkva orosz futballistája, Alan Dzagojev mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik