Futsal: újra bajnoki aranyról álmodnak Székelyudvarhelyen

Vágólapra másolva!
2018.04.21. 22:40
null
Aranyra tör a székelyudvarhelyi futsalcsapat (Fotó: Pál Árpád)
Magabiztos győzelmet aratott a román futsalbajnokság rájátszásának első mérkőzésén a Futsal Klub Székelyudvarhely. A saját nevelésű, székely játékosokból álló együttes idén a román válogatottakkal, valamint idegenlégiósokkal teletűzdelt sztárcsapatok orra elől halászná el a bajnoki serleget.

 

Legutóbb tíz éve nyert aranyérmet Székelyudvarhely háromszoros román bajnok futsalcsapata, ám azóta – egy ezüstöt leszámítva – a harmadik helynél előrébb egyszer sem sikerült végeznie a fiatalítás útját választó, saját nevelésű játékosok alkotta futsalklubnak. Egy évtizede még a debreceni Kozma Mihály által edzett, s a fél magyar válogatottat felvonultató, a Gyurcsányi, Lódi, Madarász trió által fémjelzett székelyudvarhelyi együttes ért a csúcsra, ma azonban már a kapust leszámítva csupa székely teremfocisták alkotják a Székelyudvarhelyt.

Idén minden találkozóját elveszítette az FK, az alapszakasz végén visszacsúszott a negyedik helyre, ennek viszont az volt a hozadéka, hogy a rájátszásban elkerülte a toronymagas bajnoki favoritokat, a román válogatottal szinte megegyező Dévát, valamint a szerb és portugál idegenlégiósokra alapozó Temesvárt. A Jakab Zoltán által irányított székelyek – a farkaslaki szakember egyébként a román válogatott technikai igazgatója is – egy pontot vittek magukkal a playoffba, amelyben oda-visszavágó alapon a Galaccal és a Calarasi-sal csatáznak a csoport első helyéért, ami egyben bajnoki döntőt jelentene, vélhetően a Déva vagy a Temesvár ellen, a másik csoport harmadik tagja, a Jászvásár, nem igazán rúghat labdába.

A kiírás értelmében a Galac 3, a Székelyudvarhely 1, a Calarasi 0 pontot vitt magával a rájátszásba, s mivel egy hete a Galac 4–2-re nyert Calarasi-ban, a bajnoki döntőt megcélzó Székelyudvarhely számára kötelező volt a győzelem a Dunarea elleni hazai bajnokin. A székelyek nem bízták a véletlenre a dolgot, Bíró Attila 2, valamint Szécsi Barna, Szőcs László és Mánya Szabolcs egy-egy góljával, na meg egy öngóllal a szünetben már 6–0-ra vezettek.

A fordulás után már a közönségnek játszottak a székelyek, az előnnyel a cserék is jól sáfárkodtak, Hadnagy István és Mánya még rá is tett egy lapáttal, így a Székelyudvarhely megérdemelt győzelemmel indította a rájátszást: Futsal Klub Székelyudvarhely–Dunarea Calarasi 8–1 (6–0).

„Játékosaim is tisztában vannak azzal, hogy idén könnyebb döntőbe jutni, mint a bronzmeccsen diadalmaskodni, ennek megfelelően nagyon felpörögtek a mérkőzésre. Remélem, kitart a harapós kedvük, s újra finálét játszhatunk. A szurkolóink is megérdemelnék, hogy egy évtized után ismét bajnoki aranyat ünnepeljenek” – értékelt az NSO-nak Jakab Zoltán tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik