HIRDETÉS
HIRDETÉS
JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY) 2018.04.21 22:40 Frissítve: 2018.04.21 22:39

Futsal: újra bajnoki aranyról álmodnak Székelyudvarhelyen

Magabiztos győzelmet aratott a román futsalbajnokság rájátszásának első mérkőzésén a Futsal Klub Székelyudvarhely. A saját nevelésű, székely játékosokból álló együttes idén a román válogatottakkal, valamint idegenlégiósokkal teletűzdelt sztárcsapatok orra elől halászná el a bajnoki serleget.

HIRDETÉS
Aranyra tör a székelyudvarhelyi futsalcsapat (Fotó: Pál Árpád)

 

Legutóbb tíz éve nyert aranyérmet Székelyudvarhely háromszoros román bajnok futsalcsapata, ám azóta – egy ezüstöt leszámítva – a harmadik helynél előrébb egyszer sem sikerült végeznie a fiatalítás útját választó, saját nevelésű játékosok alkotta futsalklubnak. Egy évtizede még a debreceni Kozma Mihály által edzett, s a fél magyar válogatottat felvonultató, a Gyurcsányi, Lódi, Madarász trió által fémjelzett székelyudvarhelyi együttes ért a csúcsra, ma azonban már a kapust leszámítva csupa székely teremfocisták alkotják a Székelyudvarhelyt.

Idén minden találkozóját elveszítette az FK, az alapszakasz végén visszacsúszott a negyedik helyre, ennek viszont az volt a hozadéka, hogy a rájátszásban elkerülte a toronymagas bajnoki favoritokat, a román válogatottal szinte megegyező Dévát, valamint a szerb és portugál idegenlégiósokra alapozó Temesvárt. A Jakab Zoltán által irányított székelyek – a farkaslaki szakember egyébként a román válogatott technikai igazgatója is – egy pontot vittek magukkal a playoffba, amelyben oda-visszavágó alapon a Galaccal és a Calarasi-sal csatáznak a csoport első helyéért, ami egyben bajnoki döntőt jelentene, vélhetően a Déva vagy a Temesvár ellen, a másik csoport harmadik tagja, a Jászvásár, nem igazán rúghat labdába.

A kiírás értelmében a Galac 3, a Székelyudvarhely 1, a Calarasi 0 pontot vitt magával a rájátszásba, s mivel egy hete a Galac 4–2-re nyert Calarasi-ban, a bajnoki döntőt megcélzó Székelyudvarhely számára kötelező volt a győzelem a Dunarea elleni hazai bajnokin. A székelyek nem bízták a véletlenre a dolgot, Bíró Attila 2, valamint Szécsi Barna, Szőcs László és Mánya Szabolcs egy-egy góljával, na meg egy öngóllal a szünetben már 6–0-ra vezettek.

A fordulás után már a közönségnek játszottak a székelyek, az előnnyel a cserék is jól sáfárkodtak, Hadnagy István és Mánya még rá is tett egy lapáttal, így a Székelyudvarhely megérdemelt győzelemmel indította a rájátszást: Futsal Klub Székelyudvarhely–Dunarea Calarasi 8–1 (6–0).

„Játékosaim is tisztában vannak azzal, hogy idén könnyebb döntőbe jutni, mint a bronzmeccsen diadalmaskodni, ennek megfelelően nagyon felpörögtek a mérkőzésre. Remélem, kitart a harapós kedvük, s újra finálét játszhatunk. A szurkolóink is megérdemelnék, hogy egy évtized után ismét bajnoki aranyat ünnepeljenek” – értékelt az NSO-nak Jakab Zoltán tréner.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.26 21:58:00

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Mert azt azért ne gondoljuk komolyan, hogy a meccseken a pénz lövi a gólokat – a százas bankó szerel, indítja az ötvenest, akinek beadásából a húszas kapásból lő a hálóba, miközben az ötös címlet hiába vetődik.

2018.05.24 16:01:56

Minden más foci nemzetisport.hu

William Gallas nagyon szereti Budapestet, de a magyar futballnak szerinte még sokat kell fejlődnie.

2018.05.23 11:00:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ibrahimovic a testvére mellé ugrott be egy meccsre, és nem kellett sokat várni a szokásos beszólásra…

2018.05.22 23:18:25

Minden más foci PIETSCH TIBOR

Az olasz szakemberrel 25 év után vívta ki a DAC a nemzetközi kupaindulás jogát.

2018.05.21 16:15:58

Minden más foci nemzetisport.hu

A negyedik találkozó jön a férfi vízilabda ob I bajnoki fináléjában.

HIRDETÉS
HIRDETÉS