Futsal: a rózsaszín tornacipős Arnaldo vezetésével Európa trónján a Benfica - videó

Vágólapra másolva!
2010.04.25. 21:52
null
Arnaldo sajátmárkás tornacsukában játszott a döntőben (Fotó: Flicker/zbigi79)
Címkék
A Benfica csapata nyerte a legrangosabb európai futsal kupasorozatot, az UEFA futsal-kupát, miután a Lisszabonban rendezett döntőben győzött az Interviú Madrid ellen. A portugál Benfica egyik játékosa, a válogatottal a budapesti Európa-bajnokságon is pályára lépő Arnaldo bebizonyította, rózsaszín tornacipőben is lehet nagyszerűen játszani.

A döntő rendes játékideje 2–2-vel zárult az Interviú Madrid és a portugál Banfica között. Marquinho szerzett vezetést a nyolcadik percben a madridi csapat számára, majd a 12. percben Joel Queirós egyenlített.

A második félidő második percében Arnaldo révén a Benfica már a vezetést is átvette, de kevesebb, mint három perc múlva újra döntetlen állt az eredményjelzőn, ezúttal Betao volt eredményes.

Mivel több gól már nem esett a rendes játékidőben, kezdődhetett a kétszer ötperces hosszabbítás, amelynek harmadik percében a Benfica játékosa, Davi szerzett gólt, amire a spanyolok már nem tudtak válaszolni. Ezzel a Benfica hazai pályán nyerte meg az UEFA-kupát.

A harmadik helyet az azeri Araz nyerte meg miután büntetőpárbajban legyőzte az olasz Luparense együttesét.

 

UEFA FUTSAL-KUPA 
Döntő:
Interviú Madrid–Benfica 2–3
A harmadik helyért:
Araz–Luparense 2–2, büntetőkkel 5–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik