Futsal: hiába a 40–3-as Aramis-siker, mégis az ETO a bajnok?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.01. 11:24
Mint megírtuk, az Aramis U17-es futsalcsapata vasárnap nem mindennapi, 40–3-as győzelmet aratott a Veszprém felett, ezzel ledolgozta 32 találatos gólkülönbségét a Rába ETO-val szemben, és megnyerte a bajnokságot. Nem biztos azonban, hogy sokáig örülhet a klub.

A kisalfold.hu úgy tudja, a hivatalos versenykiírás a helyezések sorrendjének meghatározásánál – a felnőttbajnokságtól eltérően – nem tér ki külön a felsőházi rájátszásra, és a dokumentum szerint a sorrendet mindenekelőtt az őszi és tavaszi bajnoki mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozza meg.A kisalfold.hu úgy tudja, a hivatalos versenykiírás a helyezések sorrendjének meghatározásánál – a felnőttbajnokságtól eltérően – nem tér ki külön a felsőházi rájátszásra, és a dokumentum szerint a sorrendet mindenekelőtt az őszi és tavaszi bajnoki mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozza meg.

A két csapat a rájátszásban egyaránt 22 pontot szerzett, ám mivel ősszel az ETO 24 egységet, az Aramis pedig csak 21-et gyűjtött össze, összességében 46–43 lett a végeredmény a Rába-partiak javára.

Drucskó Zoltán, az ETO elnöke elmondta, kezdeményezik a versenykiírás változtatását.

„Nem tagadjuk, az Aramis–Veszprém mérkőzés végeredménye sokakkal egyetemben minket is meglepett, elgondolkodtatott, bár meglátásunk szerint a bajnokság végkimenetelét érdemben már nem befolyásolta. A találkozón történtek megítélése, az esetleges tanulságok levonása kizárólag a mérkőzésen részt vevő két egyesületre, illetve a labdarúgó-szövetségre tartozik.”

„Gratulálunk az Aramis csapatának a vasárnapi és az egész szezonban nyújtott teljesítményéhez, fontos azonban belátnunk és elfogadnia mindenkinek, hogy a pályán történő hasonló esetek nem szolgálják a sportág érdekeit, nem utolsósorban a gyerekek fejlődését, még abban az esetben sem, ha egy-egy ilyen mérkőzés nem dönt bajnoki helyezésekről. Kezdeményezzük a bajnoki versenykiírás változtatását annak érdekében, hogy a csapatok tényleges teljesítménye legyen a bajnoki rendszer értékmérője, illetve a bajnoki helyezések végső sorrendjének szabályrendszere is mindenki számára érthető és világos legyen.”

A bajnokság végeredményéről az MLSZ versenyigazgatósága hoz végleges döntést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik