HIRDETÉS
HIRDETÉS
JAKAB ÁRPÁD (Székelyudvarhely) 2018.05.17 19:41 Frissítve: 2018.05.17 20:33

Futsal: elbukta a romániai bronzcsatát a Székelyudvarhely

A Dévai Autobergamo nyerte a csalódottak bronzcsatáját csütörtök este, így a Székelyudvarhelyi FK – tavalyhoz hasonlóan – idén is a negyedik helyen végzett a román teremlabdarúgó-bajnokságban.

HIRDETÉS
Csak három gólnak örülhettek a székelyudvarhelyiek (Fotó: Barabás Ákos)


„Ez a realitás, bár kétségtelen, nagyon fáj, hogy hajszállal maradtunk le a döntőről, érthetően csalódottak vagyunk" – nyilatkozta a Székelyudvarhelyi Futsal Klub–Dévai Autobergamo mérkőzés előtt Jakab Zoltán, a székelyek edzője az NSO-nak. Ismert: az FK-nak győznie kellett volna a rájátszás utolsó fordulójában hazai pályán a Galac ellen, a 3–3-as döntetlen viszont azt jelentette, hogy a Duna-partiak jutottak a fináléba.

A másik ágon a bajnoki címvédő Déva 3–1-es vezetésről bukta el 3–5-re a sorsdöntő összecsapást a Temesvár ellen, így két elkeseredett együttes mérkőzött meg a bronzéremért csütörtök este. A vendégek csalódottságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy lemondtak a visszavágás jogáról, így a harmadik hely sorsa egyetlen mérkőzésen, Székelyudvarhelyen dőlt el. A dévaiak nem mellékesen otthon hagytak négy román válogatott játékost, igaz, így is további négy olyan futsalos lépett pályára a bronzmeccsen, akik ott voltak az idei, szlovéniai Európa-bajnokságon.

A két brazil teremlabdarúgót is soraiban tudó Déva harapott jobban az elején, a langyos sörmeccsre számító székelyudvarhelyiek a tizedik percben már négygólos hátrányban voltak, s a vendégek a szünetig magabiztosan őrizték az előnyüket (1–5).

Fordulás után felváltva potyogtak a gólok, az adok-kapokból viszont a bajnoki címvédő jött ki jobban. A Székelyudvarhely négy éve nem tudja legyőzni a mumusának számító Dévát, a székely szurkolók legnagyobb bánatára pedig csütörtökön sem tört meg a jég. Mi több, a teljesen széteső házigazdák hárompercenként kapták a gólokat, s a vendégek végül nagyon sima, 11–3-as győzelemmel ütötték ki az FK-t, megszerezve a bronzérmet.

A fináléban a légiósokra alapozó Temesvár kétszer is győzni tudott Galacon, így a bánságiak csak egy sikerre vannak attól, hogy első ízben felülhessenek a romániai futsaltrónra.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 16:01:56

Minden más foci nemzetisport.hu

William Gallas nagyon szereti Budapestet, de a magyar futballnak szerinte még sokat kell fejlődnie.

2018.05.23 11:00:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ibrahimovic a testvére mellé ugrott be egy meccsre, és nem kellett sokat várni a szokásos beszólásra…

2018.05.22 23:18:25

Minden más foci PIETSCH TIBOR

Az olasz szakemberrel 25 év után vívta ki a DAC a nemzetközi kupaindulás jogát.

2018.05.21 16:15:58

Minden más foci nemzetisport.hu

A negyedik találkozó jön a férfi vízilabda ob I bajnoki fináléjában.

2018.03.25 22:17:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

RETRÓ CSERÉK. Mourinho és Wenger biznisze után előbbi kacaghatott, utóbbi a Reallal sem nyert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS