Franciaország: Nem haragszom Valbuenára – Benzema

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.07. 13:35
A zsarolási ügybe keveredett Karim Benzema állítja, nem haragszik honfitársára, az ominózus szexvideó mindenki által elkönyvelt áldozatára, Mathieu Valbuenára. A Real Madrid labdarúgójával a francia TF1 készített interjút, amelynek most a második részét is leadták a tévécsatornán.

„Én nem haragszom Valbuenára” – mondta Benzema, akiről a napokban úgy nyilatkozott Valbuena, hogy csalódott benne. Benzema az interjú napokkal korábban közölt első részében állította, hogy a zsaroláshoz semmi köze. Csupán baráti alapon beszélgetett el a történtekről Valbuenával, mégis mindenki bűnösként kezeli.Benzema, akiről a napokban úgy nyilatkozott Valbuena, hogy csalódott benne. Benzema az interjú napokkal korábban közölt első részében állította, hogy a zsaroláshoz semmi köze. Csupán baráti alapon beszélgetett el a történtekről Valbuenával, mégis mindenki bűnösként kezeli.

A Real Madrid hétvégi bajnokiján duplázó támadó ezúttal békülékeny stílusban nyilvánult meg, nyomatékosítva, hogy a francia válogatottnak mindkettőjükre szüksége van.

„Mindig is örömmel álltam a francia válogatott rendelkezésére. Mathieu kiváló futballista, a francia válogatottnak szüksége van rá, mint ahogyan rám is. Remélem, hogy ez az ügy gyorsan lezárul, és ott lehetek az Eb-n.”

Benzema nemcsak a Valbuena-ügy miatt lett a közelmúltban negatív főszereplő. A fél világ által közvetített Barcelona elleni hazai rangadó előtt a franciaországi terrortámadások áldozataira emlékezve gyászszünetet tartottak a Santiago Bernabéu Stadionban. Az egyperces megemlékezést – amelyen lejátszották a francia himnuszt, a La Marseillaise-t – követően Benzema látványosan kiköpött.

„Teljesen abszurd ilyen összefüggéseket kitalálni! A La Marseillaise alatt az áldozatokra koncentráltunk, majd annak végeztével történt a köpés, de utóbbi minden mérkőzésen és minden futballistánál megszokott dolog. Sajnálatosnak tartom, hogy bárki azt feltételezi rólam: nem tisztelem az országot és az áldozatokat. Ez nagyon fáj nekem.”

„A szövetség csütörtöki döntésére várunk, de remélem, hogy nem tiltják el Benzemát a válogatottból – mondta a Real tartalékjait irányító aranylabdás honfitárs, Zinedine Zidane. – Nagyon fontos láncszeme a francia válogatottnak, és számomra ebben az esetben csak ez, a sport a lényeges, nem a személyes dolgok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik