Franciaország: Nasri az év legjobbja, a vb-résztvevőket bojkottálták

Vágólapra másolva!
2010.12.13. 15:39
A tekintélyes francia szaklap, a France Football szerint Samir Nasri, az angol Arsenal és a francia válogatott középpályása volt 2010 legjobb francia labdarúgója. A voksolók közül sokan nem voltak hajlandók a vb-n sztrájkba lépő futballistákra szavazni.

A szavazáson hagyományosan azok a francia labdarúgók rangsorolják a maiakat, akik az elmúlt évtizedekben megkapták a díjat. Az idei végeredményt befolyásolta, hogy közülük számosan – köztük Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jelenlegi elnöke – kijelentették: egyetlen pontot sem adnak azoknak a labdarúgóknak, akik a nyári világbajnokságon részt vettek az emlékezetes sztrájkban. Így maradhatott le a dobogóról a 2007-ben és 2008-ban győztes Franck Ribéry, aki az idén német bajnok és BL-második lett a Bayern Münchennel.

A díjat megnyerő Nasri kimaradt a világbajnoki keretből, de elemzők szerint természetesen nem kizárólag ennek köszönhette győzelmét; a középpályás különösen az ősszel játszott eredményesen klubjában. A részleges bojkott ellenére a dobogóra két vb-résztvevő is felfért: Florent Malouda és Hugo Lloris.

A nagy presztízsű Aranylabdát is megalapító France Football tavalyi hazai trófeáját az akkor még a Bordeaux-t, nyártól már a Lyont erősítő Yoann Gourcuff nyerte meg.

AZ ÉV JÁTÉKOSA-VOKSOLÁS ÉLCSOPORTJA A FRANCE FOOTBALLNÁL
1. Samir Nasri (Arsenal) 99.5 pont
2. Florent Malouda (Chelsea) 90
3. Hugo Lloris (Lyon) 83

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik