Franciaország: megtört a jég? A Man. City védője először lehet válogatott

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.29. 15:35
null
A „különc” Laporte ismét meghívót kapott a francia válogatottba (Fotó: AFP)
Első felnőttválogatott mérkőzésére készülhet Aymeric Laporte, a Manchester City francia védője, miután meghívót kapott Didier Deschamps-tól.

 

Hihetetlen, de igaz. Miközben a Manchester Cityben 2018 januári megérkezése óta alapember, ráadásul 65 millió eurót ért meg Pep Guardiolának, hogy csapatában tudhassa, Didier Deschamps eddig nem tartott igényt Aymeric Laporte szolgálataira.

A L'Équipe francia napilap tavaly novemberben körüljárta a témát, és Pierre Mankowski francia utánpótlásedző adta meg a választ a kérdésre, miért alakulhatott így.

„Nem találja a közös hangot a többiekkel. Egy különc. Ha kommunikál, az néha nagyon kínos, mert az egészségesnél nagyobb az önbizalma, és ezt érezteti is. Nagyszerű futballista, de képtelen beilleszkedni.”

Az újság információi szerint Deschamps azért sem hívta meg a keretbe, mert a francia válogatott egyik húzóembere, Antoine Griezmann sem jön ki túl jól Laporte-tal. Bár Deschamps-ot nem igazán érheti kritika, hiszen a City védője nélkül is világbajnoki címig vezette Franciaországot 2018 nyarán.

Laporte korábban végigjárta a korosztályos válogatottakat, az U17-től az U21-es korosztályig összesen 51 találkozón lépett pályára. Később többször is volt kerettag, de 2017 vége óta oda sem kapott behívót.

Kérdés, most valóban megtörik-e a jég, s bemutatkozik-e a felnőttek között.

Franciaország Albániával és Andorrával mérkőzik meg szeptember 7-én, illetve 10-én.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik