Franciaország: jogerős az első és a másodosztály befejezése

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 19:02
A francia Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának áprilisi félbeszakításáról, majd befejezéséről szóló döntést, ezzel együtt a kieső Amiens és Toulouse reménykedhet, hogy mégis az élvonalban maradhat.

A francia liga (LFP) a koronavírus-járvány hatására – a kormányzati döntéssel összhangban – határozott a Ligue 1 és Ligue 2 befejezéséről akkor, amikor még tíz forduló hátravolt a küzdelmekből. Ez azt is jelentette, hogy a hetedik helyezett Olympique Lyon egy ponttal lemaradt az Európa-liga-indulást jelentő helyről, az Amiens és a Toulouse pedig kiesett. Mindhárom klub fellebbezett az idény befejezése ellen.

A bíróság most elutasította a beadványt, de a két utolsó klub esetében felfüggesztette a kiesést. Miután a Lorient és a Lens csapatát feljutónak nevezték meg a második ligából, a bíróság most arra utasította az LFP-t, hogy vizsgálja felül a következő szezonra tervezett bajnoki versenykiírást, amely így akár 22 csapatos élvonalat is eredményezhet.

A bajnokság befejezéséről hozott döntés miatt sok kritika érte az LFP-t, főleg annak fényében, hogy a többi európai topligában, így Németországban, Spanyolországban, Angliában és Olaszországban folytatták, illetve hamarosan folytatják a küzdelmeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik