Franciaország: hova megy a tinisztár? Majd az édesanyja eldönti!

Vágólapra másolva!
2016.03.23. 18:37
null
Dembélé 2015 októberében kapott profi szerződést (Fotó: football.fr)
Ousmane Dembélé még csak 18 éves, de a Bayern München, a Barcelona és a Manchester City már a nyáron szerződtetné őt.

 

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Rennes szélsője 2015 októberében kapott profi szerződést klubjától. Dembélé novembertől kirobbanthatatlan a csapatból, hamar alapemberré nőtte ki magát. A jelenlegi idényben eddig 19 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett és 5 gólpasszt jegyzett. Az utánpótlás-válogatottakat is megjárt labdarúgó utóbbi 4 mérkőzésén 5 gólt szerzett, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy a Rennes már az ötödik a bajnokságban.

Több sem kellett az európai topkluboknak, máris kivetnék hálójukat a fiatal játékosra. Megszerezni azonban korántsem lesz könnyű dolga egyetlen csapatnak sem, hiszem Dembélé édesanyja leszögezte, majd ő eldönti, hova igazol a fia.

„Az édesanyja dönt a jövőjéről. Amikor múlt nyáron távozni akart, az édesanyja azt mondta, maradnia kéne, hogy a Rennes-nel írja alá első profi szerződését. Nem volt választása" – mondta a Guardiannek Badou Sambagué, a játékos ügynöke.

„Fontos, hogy csak a labdarúgásra koncentráljon. A munkám pedig, hogy a spekulációktól megóvjam" – véli Sambagué, aki a család jó barátja, nem mellesleg a mali labdarúgó-válogatott tagja is volt aktív karrierje során.

Ousmane Dembélének 2018-ig van szerződése a Rennes csapatával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik