Franciaország: Ha nem jutunk ki az Eb-re, lemondok - Blanc

Vágólapra másolva!
2010.07.28. 16:06
Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a L'Équipe sportnapilap szerdai számában megjelent interjújá ban kijelentette: hiába szól a szerződése a 2012-es Európa-bajnokság végéig, 2011 őszén lemond, ha a csapat nem jut tovább a selejtezőből.

„Az eredmények alapján ítélik majd meg a munkámat. Ha kudarcot vallok, nem lenne szerencsés a válogatott élén maradnom" – jelentette ki Blanc. Mint ismert, elődjét, Raymond Domenechet keményen bírálták azt követően, hogy a 2008-as Európa-bajnokságon a „kékek" úgy estek ki, hogy egyetlen győzelmet sem arattak a csoportjukban, és ő mégsem távozott.

Blanc beszélt arról is, hogy az idei világbajnokságon egy napra sztrájkba lépő francia futballisták esetében elegendő büntetésnek véli az egy mérkőzésre szóló mellőzést (a szankciót ő maga javasolta a szövetség elnökségének), noha a Francia Labdarúgó-szövetség tényfeltáró bizottsága még vizsgálja a Dél-Afrikában történteket.

Blanc elmondta továbbá: nem híve a radikális lépéseknek, így semmiképpen sem tervezi a szexbotrányba keveredő, fiatalkorú prostituálttal folytatott viszony miatt vádemelés előtt álló Franck Ribéry és Karim Benzema kizárását a keretből. Reméli – tette hozzá –, hogy mindketten fontos játékosai lesznek a csapatának.

Franciaország szeptember 3-án Fehéroroszország ellen vívja az első Európa-bajnoki selejtezőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik