Ligue 1: 29 sérült, köztük három kiskorú – a szurkolókat hibáztatja az elnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 11:00
A legfrissebb hírek szerint 29-en sérültek meg, köztük öten súlyosan abban az ijesztő balesetben, amely az Amiens–Lille francia bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történt szombaton. A sebesültek között három kiskorú, egy 17, egy 16 és egy 14 éves szurkoló is van. Az Amiens elnöke úgy véli, a szerencsétlenség kizárólag a lille-i drukkerek felelőssége.

„Képzeljék el, amikor ötszáz Lille-szurkoló be akar rontani a pályára… Óriási nyomást helyeztek a kerítésre, amely tökéletes állapotban volt” – mondta Bernard Joannin, az Amiens első embere, akinek a kijelentésére nem sokkal később a Twitteren reagált Marc Ingla, a Lille vezérigazgatója.„Képzeljék el, amikor ötszáz Lille-szurkoló be akar rontani a pályára… Óriási nyomást helyeztek a kerítésre, amely tökéletes állapotban volt” – mondta Bernard Joannin, az Amiens első embere, akinek a kijelentésére nem sokkal később a Twitteren reagált Marc Ingla, a Lille vezérigazgatója.

„Ebben a drámai helyzetben az Amiens elnökének szavai felelőtlenek és érzéketlenek.”

Nem sokkal később Joannin elnézést kért kijelentéséért: „A szavaim könyörtelenek és meggondolatlanok voltak, bocsánatot kérek.”

A Stade de la Licorne-ban zajló mérkőzés a 15. percben szakadt félbe, miután a vendégcsapat vezető góljának ünneplése során a Lille szurkolói előtt átszakadt a kerítés, és a drukkerek lezuhantak a pálya szintjére. A meccset elhalasztották.

Az eset

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik