Francia válogatott: az elnök szerint Zidane nem akar kapitány lenni

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 13:53
null
Zinédine Zidane egyelőre biztosan nem lesz a francia válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)
Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke elárulta, Zinédine Zidane egyelőre biztosan nem lesz a válogatott szövetségi kapitánya.

 

Az oroszországi világbajnokság előtt rengeteg pletykát lehetett olvasni arról, hogy a Real Madridtól hirtelen távozó Zinédine Zidane a francia válogatottnál vállalhat ismét munkát, s ő lehet a nemzeti csapat új szövetségi kapitánya.

Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség első embere most leszögezte, Didier Deschamps irányítja az együttest 2020-ig, míg Zidane-nak jelenleg nem áll szándékában a kapitányi szerepkörben tevékenykedni.

„Deschamps-nak 2020-ig érvényes megállapodása van velünk, ezt ki is tölti – árulta el Le Graët a BFM Tv-nek. – Didier rengeteget dolgozik. Ő és a stábja rengeteg időt tölt el azzal, hogy az aktuális ellenfeleket tanulmányozza. Néha szerencse is kell, de az a munka, amit Deschamps itt elvégzett, igen jelentős. Nem kérdés, a 2020-as Európa-bajnokságon is ő irányítja majd a válogatottat.”

„Zidane nem érzi az indíttatást, hogy a nemzeti együttest készítse fel. Mi ezen nem is gondolkodtunk, Didier 2020-ig itt lesz a pozícióban, ahogy én is, aztán majd meglátjuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik