Francia Kupa: Coulibaly ráijesztett a Lyonra, OM-blama

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 22:04
A kétszeres magyar gólkirály Adamo Coulibaly gólja ellenére a Lens 3–2-re kikapott a Lyontól a labdarúgó Francia Kupa 64-es táblájának vasárnapi játéknapján, így nem jutott be a következő fordulóba.

Nabil Fékir, Alexandre Lacazette és Mouhamadou Dabo góljával a Lyon harminc perc elteltével 3–0-ra vezetett a Lens pályaválasztása mellett Calais-ban megrendezett mérkőzésen, a hajrá azonban majdnem fordulatot hozott.

A Lens a 78. percben Alharbi el-Dzsadejaui tizenegyesével szépített, Adamo Coulibaly a 90.-ben befejelte a második gólt is, sőt a sérülések miatti hosszabbításban mintha lökték volna az exdebrecenit a tizenhatoson belül – csakhogy a hazaiak hiába reklamáltak, a büntető elmaradt, a Lyon 3–2-re győzött.

A Lyonhoz hasonlóan a Bordeaux is élvonalbeli csapatot ejtett ki, míg a Ligue 1 többi képviselője alsóbb osztályú klubot búcsúztatott – a Saint-Etienne-nek hosszabbításra volt szüksége a Nancy ellen. Az élvonalbeliek közül egyedül a Caen nem tudta venni az akadályt.

A Monaco a portugál Bernardo Silva révén az első félidőben szerzett vezetést a Nimes ellen, a csereként beálló Valere Germain a hajrában tette biztossá a továbbjutást.

Az utolsó mai mérkőzésen a Marseille óriási meglepetésre a negyedosztályú Grenoble otthonában búcsúzott a kupától. A 11-esek döntöttek a kiscsapat javára.

FRANCIA KUPA, A LEGJOBB 32 KÖZÉ KERÜLÉSÉRT
Lens–Lyon 2–3
Bordeaux–Toulouse 2–1
Saint-Étienne–AS Nancy (II.) 1–0
Nimes (II.)–Monaco 0–2
Épinal (III.)–Metz 1–2
Dinan-Léhon FC (V.)–Guingamp 0–3
Dunkerque (III.)–Rennes 1–2
Pagny-sur-Moselle (VI.)–Yzeure (IV.) 1–3
Beauvais Oise (IV.)–Cholet (V.) 0–0, 11-esekkel 5–6
Consolat (III.)–Ajaccio (II.) 3–0
Auxerre (II.)–Strasbourg (III.) 1–0
Caen–Dijon (2) 2–3
Grenoble Foot (IV.)–Olympique Marseille 3–3 – 11-esekkel 5–4
A Montpellier–Paris Saint-Germain mérkőzést hétfőn játsszák.

A szombati eredmények itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik