Fortuna Liga: ismét DAC-meccseken voltak a legtöbben

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 14:05
null
A DAC Slovan elleni mérkőzéseire rendre sokan látogatnak ki (Fotó: Török Attila)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő Dunaszerdahelyi AC a hivatalos honlapján adta hírül, hogy ismét a DAC hazai mérkőzéseire látogattak ki a legtöbben, valamint összességében is ez az együttes vonzotta a helyszínen a legtöbb nézőt a ligában.

 

A DAC beszámolója szerint ezzel sorozatban negyedszer, az elmúlt hét idényből hatodszor volt a legmagasabb a hazai mérkőzések látogatottsága.

A végjátékban a koronavírus-járvány miatti szankciók miatt előbb csak 500-an lehettek jelen a stadionban, majd júliustól félházas meccseket rendezhettek, ez pedig alapos visszaesést jelentett a nézőszám alakulásában.

A DAC 14 hazai találkozóját így is 100143 néző láthatta a helyszínen, a 7153-as átlag pedig a liga legjobbja. A legtöbben a DAC–Slovan (5–2) rangadóra mentek ki, 11679-en váltottak jegyet. Idegenbeli csapatként a pozsonyiak vonzották a legtöbb nézőt, összességében viszont így is a dunaszerdahelyiek meccsein voltak legtöbben, átlagosan 4781-en – kicsivel megelőzték a Slovant (4728).

A képzeletbeli dobogóra a Spartak Trnava (3543) állhatna még fel, a negyedikként záró MSK Zilina hátránya már tetemes (2515), ezen a négy klubon kívül pedig más gárdának az 1800-as összátlag sem jött össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik