Forrest Gump a szélen, Hulk szűr, Depp a balhátvéd – itt a legjobb kezdő 11!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.23. 12:46
null
Deppnek minden szerep jól áll – na, jó, minden szerepkörben jól teljesít
Címkék
Remek játékot talált ki a BBC, s ha már kitalálta, végig is játszotta a saját verzióját. Nevezetesen: filmsztárokból talált ki egy egész kis ütős kezdő tizenegyet – futballpályára. Rocky Balboa, a Pókember és Forrest Gump is a csapatban.

 

Kezdjük hátulról az összeállítást, azaz vegyünk egy jó kapust. Peter Parkernél lehet jobbat találni? Kötve hisszük. Az ismertebb nevén Pókember lehetne a legjobb „hálóőr" egy csapatban – bár ezt a csúnya szót a magára valamit is adó magyar sportújságíró nem használja. Jelen esetben azonban igen szemléletes szó – a kapusnál mindenképp szemléletesebb.

A védelem a Johnny Depp, Joker, Rocky Balboa, dr. Emmett Brown négyessel állna fel. Azt hisszük, hogy Rocky keménységével, munkabírásával, kitartásával mindenképpen kiérdemli az egyik középhátvédposztot. Ráadásul, ha bármi baj történne Pókemberrel, a kapuban is bevethető lenne. Legalábbis Sly annak idején a Hungária körúton bizonyított a Menekülés a győzelembe című filmben...

A védelem tengelyében csodálatos párost alkotnának Batman (egyik) fő ellenségével, Jokerrel. A BBC indoklása igen egyszerű Gotham City szomorítójával kapcsolatban: még egy Diego Costa-típusú csatárt is pillanatok alatt megfegyelmezne.

Aki Ivan Dragót is legyőzte, annak semmitől sem kell tartania
Aki Ivan Dragót is legyőzte, annak semmitől sem kell tartania

A jobb oldali védő, Emmett Brown a Vissza a jövőbe-filmek dokija, aki feltalálta az időgépet. Azt pedig nem kell különösebben hangsúlyozni, hogy mennyire jó, ha van a csapatodban valaki, aki vissza tudja tekerni az időt.

Személyes kedvencünk Johnny Depp, aki egész egyszerűen azért lett a balhátvéd, mert „minden szerepet el tud játszani".

Védekező középpályás posztra nem finomkodó játékosokra van szükség. Azt hisszük, a Hulk, Arnold Schwarzenegger pároson nem sokan jutnának át. Arra azért figyelni kell a szakmai stábnak, hogy előbbit „állapotba hozza" már a kezdő sípszó előtt.

A két szélen igen gyors támadókra van szükség. Ezeknek a kívánalmaknak Flash és Forrest Gump is megfelel. A képregényhősnek szinte követhetetlenül gyors mozgása van, utóbbival pedig duplán nyerünk – prémiumnak valószínűleg egy doboz bonbont is elfogad.

Egy galaktikusra ebben a csapatban is szükség van
Egy galaktikusra ebben a csapatban is szükség van

Középen egy igazi futballistát is foglalkoztatna a BBC, Santiago Munez Mexikóból indulva Newcastle-ben bizonyított, hogy aztán a Real Madrid galaktikusa legyen. Őszintén? Ki lehet hagyni egy ilyen rutinos klasszist?

Az előretolt ék pedig nem más, mint Ted Striker, az 1980-as Airplane! film beugró, korábban vadászrepülőt is vezető, de „komoly” traumát átélő pilótája. Ha nagy a baj, akkor ő a végén megment mindenkit. A neve pedig jól mutat az összeállításban...

Cikkünk természetesen beindíthatja kedves olvasóink fantáziáját, hozzászólásban szívesen várjuk, hogy önök kit tennének a kispadra vagy ki, milyen indokkal kerülhetne be a kezdőcsapatba!

Így állna fel a legerősebb csapat?
Így állna fel a legerősebb csapat?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik