Fogadási csalás: rejtélyes letartóztatás Finnországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 17:43
Finnországban a múlt héten ismét őrizetbe vették a fogadási csalások ügyében Magyarországon is kihallgatott, a nemzetközi sajtó által az utóbbi időben szem elől tévesztett szingapúri illegális fogadásszervezőt, Wilson Raj Perumalt – írja csütörtöki hírében a BBC.

A BBC értesülése szerint szingapúri illetékesek csütörtökön hivatalosan megerősítették: dolgoznak azon, hogy elérjék Wilson Raj Perumal kiadatását, amelyet ismét Finnországban kell elérniük.

Finnországi hírek szerint ugyanis Perumalt a múlt héten Helsinkiben újra őrizetbe vették nemzetközi elfogatóparancs alapján. Egyelőre nem világos, hogy a szingapúri fogadási szindikátus második embere – aki a közelmúltban Magyarországon is segítette a hatóságok munkáját – hogyan és mikor került ismét az északi országba.

Perumalt 2011-ben – a fogadási csalásokban való érintettségének beismerését követően – egyszer már bebörtönöztek az északi országban. Letartóztatása óta rengeteg információt osztott meg a hatóságokkal a szingapúri fogadási szindikátus felépítéséről, a fogadásokat „olajozó" kínai pénz eredetéről – írja a BBC –, és Magyarország sikeres kiadatási kérelme eredményeképpen segítette az ügy magyarországi szálának felgöngyölítésén dolgozó magyar hatóságokat.

Perumal tartotta a kapcsolatot a szindikátus magyarországi helytartóinak tartott személyekkel, K. Zoltánnal és L. Mátyással. Neve szerepel a magyarországi vádiratban, de hogy miképpen segítette a magyar hatóságok munkáját, arról hivatalos nyilatkozat nem látott napvilágot. Sajtóértesülések szerint Perumalt bevonták a magyar tanúvédelmi programba.

A szindikátus magyarországi szálával kapcsolatos tárgyalás péntek reggel folytatódik a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügy felderítésén szintén gőzerővel dolgozó szingapúri rendőrség tavaly szeptemberben – további 13 gyanúsított társaságában – vette őrizetbe a szingapúri fogadási szindikátus fejének tartott, Dan Tan néven emlegetett Tan Seet Eng-et.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik