Fogadási csalás: börtönre ítélték a korábbi osztrák válogatottat

Vágólapra másolva!
2016.05.11. 19:11
Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélték szerdán az osztrák labdarúgás legjelentősebb bundabotrányának elsőrendű vádlottját.

A grazi fellebbviteli bíróság elutasította az egykori válogatott játékos, Sanel Kuljic beadványát, és kimondta, hogy mivel nincsenek enyhítő körülmények, fenntartja az első fokon eljáró testület 2014 októberében hozott döntését, az öt éves börtönbüntetést. A fogadási csalási ügyben érintett további hét vádlott közül hat esetében szintén helybenhagyták az elsőfokú ítéletet, egy elkövető büntetését pedig kis mértékben súlyosbították.

A vádlottakat a szabadságvesztésen kívül vagyonelkobzással is sújtották. Az APA osztrák hírügynökség megfogalmazása szerint „ez a tárgyalás volt a végső sípszó a hosszabbításban”, vagyis az érintetteknek nincs további jogorvoslati lehetőségük.

Az ügy vádirata szerint Kuljic és társai összesen 18 osztrák első és másodosztályú labdarúgómeccs eredményét befolyásolták jogellenesen. A megvesztegetett játékosok állítólag 7000 és 25 000 euró közötti összeget kaptak mérkőzésenként. Az elcsalt találkozókra Ausztriában, Albániában, Szerbiában és Csecsenföldön kötöttek fogadásokat a szervezők.

A 38 éves Kuljic 2005 és 2007 között csatárként 20 alkalommal játszott az osztrák válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik