Fogadási csalás: bizonyítékot találtak a bundázásra - videó

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 16:24
null
Ramez Dajub egy megnyert válogatott meccs után (Fotó: Action Images)
Ramez Dajub, a malajziai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Selangor és a libanoni nemzeti válogatott játékosa életre szóló eltiltást kapott, miután a Nyugat-ázsiai Labdarúgó-szövetség (WAFF) fogadási csalásban bűnösnek találta. A játékos a Katar elleni tavaly júniusi világbajnoki selejtező végeredményét befolyásolta.

A szövetség megdönthetetlen bizonyítékként értékelte a Katar elleni vb-selejtezőn történteket: Dajub egy labdát úgy adott haza kapusának, hogy azt a katari Sebastian Soria Quintana könnyedén megszerezhesse. A mérkőzésen az ő „passzából” született az egyetlen gól, így meglepő, 1–0-s vereséget szenvedett Libanon.



Mint korábban beszámoltunk róla, Dajub mellett további 65 gyanúsítottat – 18 klubvezetőt, három bírót és 44 futballistát – hallgatott ki a libanoni szövetség, amely továbbra is folyamatosan nyomoz az ügyben.

„Hatalmasat csalódtam olyan játékosokban, akikért korábban tűzbe tettem volna a kezemet” – nyilatkozta Theo Bücker, a libanoni válogatott német szövetségi kapitánya a Sport360-nak.

„A Katar elleni első mérkőzés után egyértelmű volt számomra, hogy valami nem stimmel. Ha valaki megnézi a Katar elleni mérkőzés felvételét, láthatja, hogy Ramez többször is próbálkozott az ellenfelet gólhelyzetbe hozni. Ez a mérkőzés volt a perdöntő. Időbe telt, mire én is észrevettem a csalást, mivel úgy gondoltam, ezek a játékosok képtelenek lennének ilyet tenni. Sajnos most már látom, hibáztam, hogy hittem bennük” – tette hozzá Bücker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik