Foci a barátságért: ők képviselik hazánkat Szentpéterváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.25. 15:27
null
Barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület <br />– ezeket az értékeket képviseli a program
Április huszonötödike a foci és barátság napja. És ez a nap két 12 esztendős magyar tehetségnek élete lehetőségét jelenti.

Két tehetséges, sportrajongó fiatal képviseli idén hazánkat a Gazprom által szervezett, 64 ország részvételével zajló „Foci a barátságért” nemzetközi sportprogram-sorozatán Szentpéterváron.

De mi is ez az egész? Egy különleges tornáról van szó, melyen a szervezők összesen nyolc csapatot sorsolnak össze a 64 ország fiataljaiból. Könnyen kiszámolható: így minden nemzetből minden csapatba egyetlen egy játékos kerül be.

Magyarországtól egy fiatal védőt vártak, és az MTK ifjú tehetségére, Yaakobishvili Antalra esett a választás.

„Sok nemzetközi tornán jártunk már, de arra még nem volt példa, hogy más országok játékosaival, ismeretlenül sorsoljanak össze” – mondta az MTK fiatalja, aki kínai, francia, mozambiki, kazah, görög, belga és észt csapattársával lép majd pályára a kék csapatban.

A fiatal játékosokat Oroszországba, Szentpétervárra várják egy különleges edzőtáborba, majd a felkészülés és barátkozás után jöhet a lényeg: a torna!

Itt a nyolc nemzetközi csapat mérkőzik meg a végső sikerért. A fődíj azonban mindenkinek jár: a gyerekek élőben szurkolhatnak a Konföderációs Kupa döntőjén.

Az MTK játékosa mellett még egy magyar fiatal gazdagodhat életre szóló élményekkel, a résztvevő országok ugyanis lehetőséget kaptak arra, hogy egy-egy újságírópalántát is küldjenek a rendezvényre.

„Egy éve írok az iskolai magazinunkba sporthíreket, imádom a focit. Szeretnék újságíró lenni, alig várom az utazást és hogy beleláthassak egy igazi sajtóközpont működésébe” – mondta Osgyán András, aki egy angol nyelvű interjút készített az NB II-ben szereplő Békéscsaba vezetőedzőjével, Boér Gáborral, és ezzel meg is nyerte a pályázatot.

Yaakobishvili Antal és Osgyán András képviselheti Magyarországot Szentpéterváron!
Yaakobishvili Antal és Osgyán András képviselheti Magyarországot Szentpéterváron!

A Gazprom által életre hívott „Foci a barátságért” program egyik legfontosabb eseménye a minden évben, április 25-én meghirdetett Foci és Barátság Napja, amelyet minden résztvevő országban megünnepelnek. Ennek alkalmából találkozott először a rendezvénysorozat két magyar résztvevője és adták át egymásnak a program jelképéül szolgáló barátságkarkötőket.

És tették azt, amiről ez az egész szól: barátságot kötöttek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik