FIFPro: megállapodás született az Európai Parlamenttel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 15:40
Az Európai Parlament (EP) stratégiai kommunikációs partnerségi megállapodást írt alá a hivatásos labdarúgók nemzetközi szakszervezetével (FIFPro), amelynek célja a szavazók mozgósítása, valamint az, hogy segítse a májusban esedékes európai parlamenti választási kampány és a szavazás tisztaságát.

Az uniós parlament tájékoztatása szerint az aláírók – Antonio Tajani, az EP elnöke és Jonas Baer-Hoffmann, a FIFPro európai divíziójának főtitkára – egyetértettek abban, hogy a sportolók példaképek a társadalom számára, ezért fontos a véleményük.

A játékosok elkötelezettek a társadalmi igazságtalanság, valamint a diszkrimináció elleni küzdelemben ugyanúgy, mint egy jobb és igazságosabb Európa mellett. Ezért segítségükkel mozgósítani kell a legtöbb európait, hogy szavazatukkal kivegyék részüket és maguk is felelősséget vállaljanak a kontinens jövőjét érintő döntésekből – szögezték le.

A partnerség keretébenwww.thistimeimvoting.eucímmel közös weboldalt hoztak létre minden szükséges információval, amely elérhető lesz a májusban esedékes EP-választási kampány még hátra lévő, 100 napos időszakában – közölte az uniós parlament.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik