FIFPro: felállt a bizottság, indulhat a játékospiaci reform

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 14:06
A korábbi elhatározásnak megfelelően új bizottságot hozott létre a Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Szervezete (FIFPro) abból a célból, hogy megvitassák a labdarúgók klubcseréit érintő javaslatokat, amelyek az utóbbi két évtized legnagyobb változásait hozhatják az átigazolási piacon.

A hónap elején létrehozott nemzetközi munkacsoportban a játékosszervezet együttműködik a FIFA-val, a ligákkal és a klubokkal, hogy átfogó vizsgálat keretében tanulmányozzák az átigazolásokról készült statisztikákat – írja a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ).

„Ez kulcsfontosságú pillanat a futballipar és az általunk képviselt hatvanezer játékos számára – idézi a hlsz.hu Theo van Seggelent, a FIFPro főtitkárát az igazgatótanács hollandiai találkozója után. – Az új igazgatótanács tagjai friss energiával feltöltődve várják, hogy együttműködjenek a labdarúgás többi szereplőjével.”

A FIFPro egy új tanulmányra is készül: az egész világra kiterjedő, átfogó kutatómunka feltérképezi a játékosok meccsterhelésével kapcsolatos adatokat, különös tekintettel arra, milyen hatással van a sűrű program a labdarúgókra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik