FIFA 20: kihívtuk az MTK csapatkapitányát az új e-sport Arénában – videó

Vágólapra másolva!
2019.10.03. 10:24
Az MTK új e-sport Arénájában jártunk, ahol a létesítmény első versenye, a K&H e-kupa FIFA 20 1v1 bajnokság sajtótájékoztatóját tartották. Az NSO Tv stábja nem tétlenkedett, ha már ott voltunk, kihívtuk egy virtuális mérkőzésre az MTK e-sport csapatának kapitányát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2.1 millió euróból kialakított létesítményt szeptember végén adták át. A 800 négyzetméteres épület 201 fős lelátóval rendelkezik, amely, ha minden jól alakul, szombaton meg is telik, mivel ekkor rendezik meg az első nagy eseményt az Arénában, a K&H e-kupa FIFA 20 1v1 bajnokságot.

Ez a helyszín azért különleges, mert sem Magyarországon, sem pedig Kelet-Közép-Európában nincsen ilyen létesítmény. A ma elérhető legkorszerűbb videó-, hang- és fénytechnika érhető el az Arénában. Célunk, hogy a régió nagyobb versenyei itt legyenek megrendezve – mondta Szegő Péter, az MTK e-sport szakosztályának vezetője.

Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója szerint fontos, hogy lépést tartsanak a dinamikus fejlődéssel, amit az e-sport mutat Magyarországon, továbbá a sport új fejezetének nevezte az e-sportot.

Hodozsán Dániel, az esport1.hu szakmai igazgatója és egyben a 128 fős amatőr verseny fő szervezője elmondta, a legjobb négy játékos az utolsó fordulóban négy meghívott profi versenyzővel mérheti össze az erejét.

A sajtóeseményen ott volt Rácz András, az MTK e-sport versenyzője, illetve az MTK FIFA Pro Club csapatának csapatkapitánya, akivel az NSO Tv riportere egy 8 perces virtuális mérkőzésen összecsaphatott az EA Sports FIFA-sorozatának legújabb játékával a FIFA 20-szal. Kollégánk 3–2-es vereséget szenvedett, ami ha úgy vesszük, idegenben nem is olyan rossz eredmény, főleg egy profi versenyző ellen.

Az MTK nemrégiben átadott e-sport Arénája (Fotó: MTI)
Az MTK nemrégiben átadott e-sport Arénája (Fotó: MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik