FIFA: Messi-mezek égetésére buzdított az elnök, egy évre eltiltották

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.24. 15:46
null
Messi-mezek égetésére buzdított az elnök, egy évre eltiltották (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egy évre eltiltotta a mérkőzések látogatásától a Palesztin Labdarúgó-szövetség elnökét, Dzsibril Radzsubot, mivel a világbajnokság előtt Lionel Messiről készült fényképek és mezek égetésére szólította fel a szurkolókat – számolt be róla az AP hírügynökség.

 

Az eltiltás előzménye, hogy az argentin válogatott a világbajnokság előtt Izraelben játszott volna felkészülési mérkőzést, ezzel pedig kivívta a palesztinok nemtetszését. Az Izrael elleni találkozó éles bírálatokat váltott ki a Palesztin Labdarúgó-szövetség elnökéből, Dzsibril Radzsubból, aki arra szólította fel a rajongókat, hogy égessenek Lionel Messiről készült fényképeket és mezeket, amennyiben az argentin sztár pályára lépne. Radzsub az argentin szövetség elnökének, Claudio Tapiának címzett üzenetében azzal vádolta meg Izraelt, hogy az összecsapást politikai eszközként akarja felhasználni.

Sajtóhírek szerint maguk az argentin játékosok – beleértve Messit is – kezdeményezték a meccs eltörlését, így azvégül politikai okok miatt valóban elmaradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik