FIFA: kötelező átigazolásfigyelő rendszer 150 ország 3500 klubjánál

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 15:56
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bejelentette: megkezdi új, online átigazolás-figyelő rendszere széles körű alkalmazását, amelyet kötelező bevezetni 150 szövetség mintegy 3500 profi klubjánál.

Az új rendszerben a kluboknak be kell jelenteni minden nemzetközi átigazolást, feltölteni a kifizetés és szerződéskötés bizonyítására szolgáló dokumentumokat, a játékosügynökök azonosítóit és minden, a nemzetközi játékengedély kiadásához szükséges papírt.

Ha az eladó és a vevő klub információi között a legkisebb különbség van, a rendszer automatikusan letiltja az átigazolást. Az online rendszerben lesz egy óra is, amely az utolsó napokon jelzi a kluboknak az átigazolási időszakból hátralevő időt – amikor ez nullára vált, a program blokkolja a további átigazolásokat.

A rendszert a legnagyobb ligákban már 2007 óta használták, de péntektől kötelező lesz minden, nem belföldi átigazolás bevezetése. A FIFA tisztviselői bármikor megvizsgálhatják az átigazolások hátterét. A nemzetközi szövetség elsősorban a pénzmosási kísérleteket és a 18 éven aluli játékosok „gyanús” adásvételét figyeli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik