FIFA: sorsolásos emberünk is indul az elnöki posztért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.26. 15:34
null
Infantino indul a FIFA-elnöki posztjáért (Fotó: Action Images)
Hivatalossá vált, hogy Gianni Infantino, az UEFA főtitkára indul a következő FIFA-elnökválasztáson. A svájci szakember esélyes arra, hogy Sepp Blatter utódja legyen.

 

„A következő elnökválasztás kulcsfontosságú lesz a szervezet és a sportág szempontjából egyaránt. Hisszük, hogy Gianni Infantinónak minden képessége megvan arra, hogy sikerrel vegye az akadályokat, vezesse a szervezetet, s keresztülvigye azokat a reformokat, amelyekkel visszaállíthatja a FIFA hitelességét” – áll az UEFA végrehajtó bizottságának közleményében.

Infantino 2000 óta dolgozik az UEFA-nál, az elmúlt hat évben főtitkárként segítette a szervezetet. Az öt nyelven beszélő olasz-svájci jogász a közvélemény számára a különösen a sorsolásokról lehet ismerős. Az elmúlt években általában ő vezette ezeket az UEFA égisze alá tartozó eseményeket.

Korábban Jérome Champagne, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főtitkárhelyettese csatlakozott a FIFA elnöki posztjáért zajló küzdelemhez. Mellette Ali bin al-Husszein jordániai herceg, valamint a trinidadi David Nakhid adta le a szükséges számú ajánlást és nyújtotta be hivatalos pályázatát.

Michel Platini, az UEFA elnöke, FIFA-alelnök, valamint az Ázsiai Labdarúgó-szövetség (AFC) elnöke, a bahreini Szalman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az időközben hat évre eltiltott dél-koreai Csung Mong Jun, a nigériai Segun Odegbami, a játékosként világbajnoki bronzérmes brazil Zico és a libériai Musa Bility jelezte az elmúlt hetekben, hogy versenybe száll a posztért.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöke, az oroszországi Kirszan Iljumzsinov, a korábbi svájci válogatott játékos, Ramon Vega és a szintén kiváló exfutballista, a francia David Ginola úgy fogalmazott, hogy fontolgatja az indulást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik