FIFA-gála: Modric minden futballszeretőnek ajánlja a díját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 09:57
A világ minden futballszerető emberének ajánlotta az Év játékosa-díját Luka Modric, a horvát válogatottal világbajnoki ezüstérmes középpályás, aki Londonban vette át az elismeréssel járó trófeát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfő esti gáláján.

A Real Madrid 33 éves játékosa azt mondta, ez a díj egyfajta inspiráció lehet a fiatal futballisták számára: „a következő generáció ebből is láthatja, hogy kemény munkával bármi elérhető”.a következő generáció ebből is láthatja, hogy kemény munkával bármi elérhető”.

A horvát labdarúgó a szavazatok 29.05 százalékát begyűjtve győzött, megelőzve az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldót (19.08 százalék) és az egyiptomi Mohamed Szalahot (11.23 százalék). Utóbbi azzal vigasztalódhatott, hogy a legszebb gólért járó Puskás-díjat ő vihette haza.

Modric és Ronaldo mint válogatottjuk csapatkapitányai, szintén szavazhattak. Mindketten a francia együttessel világbajnok Raphäel Varane-t, a Real Madrid hátvédjét választották a legjobbnak, egymást jelölték másodiknak, a harmadik helyre Antoine Griezmannt, a francia válogatott és az Atlético Madrid támadóját sorolták.

A szintén ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi 2006 óta először nem szerepelt a legjobb három között, de ő is voksolhatott, és Modric mögött a Paris Saint-Germain vb-győztes francia csatárát, Kylian Mbappét választotta másodiknak, míg Cristiano Ronaldót harmadiknak.

Legutóbb 2007-ben fordult elő, hogy nem Messi vagy Cristiano Ronaldo nyert a voksoláson, amelyen a szurkolók szavazatai (25 százalék) mellett a szövetségi kapitányok, a válogatott csapatkapitányok és újságírók voksai döntenek. Modric az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját, s augusztus végén az európai szövetségnél (UEFA) is őt választották az Év játékosának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik