FIFA-gála: Messi életében először CR-re is szavazott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 08:38
null
Hogy micsoda? Messi CR-re szavazott? (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta, hogy a szövetségi kapitányok, a játékosok, a média és a szurkolók miként szavaztak az év legjobbjaira. Íme, a legérdekesebb voksok!

 

Kétségkívül a legnagyobb sztori az, hogy az ötszörös aranylabdás Lionel Messi, mint az argentin válogatott csapatkapitánya – az AS szerint pályafutása során először – legfőbb riválisára, Cristiano Ronaldóra is szavazott. Az FC Barcelona csillaga sorrendben Luka Modricra, Kylian Mbappéra és CR-re voksolt.

A nyáron a Real Madridból a Juventusba szerződő, a portugál válogatott csapatkapitányaként voksoló Cristiano Ronaldo cetlijén Varane, Modric, Griezmann volt a sorrend.

Magyar részről Marco Rossi szövetségi kapitány és Dzsudzsák Balázs csupán abban értett egyet, hogy a legjobb Modric volt. Az olasz tréner másodikként Mbappét, harmadikként Eden Hazard-t jelölte meg, míg Dzsudzsák Cristiano Ronaldóra és Griezmannra voksolt még.

A magyar sajtót a Nemzeti Sport munkatársa, Szeli Mátyás képviselte, s Modric, Mbappé, CR sorrendre szavazott.

Érdekesség, hogy a francia válogatottal világbajnokságot, az Atlético Madriddal Európa-ligát nyerő Antoine Griezmannt csupán egy játékos jelölte az első helyre. A francia támadóra klubtársa és egyben kislánya keresztapja, Diego Godín szavazott öt pontot érően (mint az uruguayi válogatott csapatkapitánya).

A vb-bronzérmes belgák „megfeledkeztek” egymásról. Roberto Martínez szövetségi kapitány Kevin De Bruynéra és Eden Hazard-ra sem voksolt (Modric, Varane, Messi volt a sorrend nála). Sőt, a Chelsea-ben futballozó Hazard sem szavazott honfitársára, De Bruynéra. Ő Modricra, Varane-ra és Mbappéra voksolt. A belga sajtót képviselő Kristof Terreur a játékosok és az edzők szavazásán sem írta be honfitársai, illetve a belga szövetségi kapitány nevét a legjobb háromba (Ronaldo, Messi, Modric, valamint Guardiola, Zidane és Deschamps volt a sorrendje).

Ezzel szemben a franciákat világbajnoki címig vezető Didier Deschamps csak honfitársaira voksolt, méghozzá Griezmann, Varane, Mbappé sorrendben. Így tett a kapus, Hugo Lloris is, ő a Varane, Griezmann, Mbappé sorrendet látta jónak.

A spanyol válogatottban a csapatkapitányi karszalagot viselő Sergio Ramos kihagyta klubtársát, Varane-t a top háromból, pedig Ramos nap mint nap testközelből tapasztalhatja meg, milyen kiváló védő a francia játékos. Ramos szerint Modric, CR és Messi volt a legjobb.

A tíz jelölt között csupán egyetlen angol játékos szerepelt: Harry Kane. Gareth Southgate, a vb-negyedik ország szövetségi kapitánya azonban nem szavazott csatárára. Helyette Modric, Varane és Hazard voksait gyarapította.

Az év legjobbjának megválasztott Luka Modric Varane-t írta be az első helyre, továbbá Cristiano Ronaldóra és Griezmannra voksolt.

Az edzők, a játékosok és a sajtó képviselőinek szavazatait ide kattintva megtekintheti!

AZ ÉV FÉRFI LABDARÚGÓJA-DÍJ, A SZAVAZATOK SZÁZALÉKOS ELOSZLÁSA
1. Luka Modric (horvát) 29.05 százalék
2. Cristiano Ronaldo (portugál) 19.08
3. Mohamed Szalah (egyiptomi) 11.23
4. Kylian Mbappé (francia) 10.52
5. Lionel Messi (argentin) 9.81
6. Antoine Griezmann (francia) 6.69
7. Eden Hazard (belga) 5.65
8. Kevin De Bruyne (belga) 3.54
9. Raphaël Varane (francia) 3.45
10. Harry Kane (angol) 0.98

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik