HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.13 07:58 Frissítve: 2018.09.13 08:30

FIFA: fontos változás jöhet, korlátozhatják a kölcsönadásokat

A Sport Bild cikke szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség azt tervezi, hogy a jövőben korlátozza a kölcsönadható futballisták számát.

HIRDETÉS
Gianni Infantino készen áll meghozni a fontos döntéseket (Fotó: AFP)

 

„Fontos, hogy bevezessünk néhány új szabályt, ezek között van a keretlétszám szabályozása és a kölcsönadható játékosok számának korlátozása” – mondta még februárban Gianni Infantino, a FIFA elnöke, aki a jelek szerint elérkezettnek látja az időt a változtatások – legalábbis egy részük – bevezetésére.

A Sport Bild úgy tudja, a gyakorlatban ez azt jelentené, hogy egy klub maximum nyolc játékost adhatna kölcsön egyszerre, ugyanannak a csapatnak pedig legfeljebb hármat vagy négyet. Ez alól kivételt képeznének a már profi szerződéssel rendelkező, a saját klubjukkal edző 21 év alatti labdarúgók, akiknek a kölcsönadását a fejlődésük érdekében nem korlátozná a nemzetközi szövetség.

A FIFA új intézkedései a sportolók karrierjének segítését, és nem a klubpolitikából adódó anyagi jövedelmezést helyezik előtérbe, emellett véget vethetnek bizonyos rendkívüli helyzeteknek: az Udinese korábban 102, szerződéssel rendelkező játékost mutathatott fel, míg a Chelsea-nél ugyanez a szám 70 volt, s egyszerre 37 (!) futballistája szerepelt kölcsönben a klubnak.

Infantino mindezek mellett mindenhol bevezetné, hogy a szezon kezdete után ne lehessen igazolni – ez például a Premier League-ben már így van –, illetve a téli átigazolási időszakot is átalakítaná.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS