FIFA: először ismerték el a megvesztegetést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.16. 18:42
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) először ismerte el, hogy történtek visszaélések a 2010-es, dél-afrikai világbajnokság rendezési jogának odaítélése kapcsán. A szervezet új vezetése ugyanakkor a FIFA-t is a korrupció áldozataként tünteti fel, így több tízmillió dollárt szeretne visszakapni az amerikai hatóságoktól a korábbi elöljárók ellen indított eljárások során lefoglalt összegből.

„Ezekből a pénzekből futballpályákat kellett volna építeni, nem nyaralókat és medencéket; új mezekre kellett volna költeni, nem ékszerekre és autókra; a fiatal játékosok és edzők képzésére kellett volna fordítani, nem a vezetők fényűző életmódjának finanszírozására" – mondta Gianni Infantino, a FIFA újonnan megválasztott elnöke.Gianni Infantino, a FIFA újonnan megválasztott elnöke.

A FIFA egy 22 oldalas beadvánnyal fordult New York állam ügyészségéhez, hogy legalább egy részét visszakapja a 41 korrupt tisztviselő után lefoglalt összegnek. 28 millió dollárt szeretnének visszakapni a korábbi vezetők kifizetései után, míg 10 milliót azért, mert megvesztegették a végrehajtó bizottság tagjait a dél-afrikai vb kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik