FIFA: vb-selejtezőket halasztanak, és több szabályt is felfüggesztenek

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.13. 22:08
null
A FIFA is válságintézkedéseket hozott (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a hivatalos honlapján tette közzé, hogy a március-áprilisi időszakban a kluboknak nem kell elengedniük a játékosaikat a válogatottakhoz – a döntést a koronavírus miatt hozták meg. A barátságos mérkőzések törlését is javasolják.

 

A most mondhatni felfüggesztett szabály lényege az, hogy ha egy játékosnak válogatott behívót küldenek, akkor a klubja ne tudja visszatartani. Ezúttal viszont nem kötelesek elengedni a futballistákat – ennek oka egyértelmű: a lehető legkevesebben utazzanak a jelenlegi helyzetben.

A kockázatcsökkentés érdekében a FIFA azt javasolja, hogy a már lekötött barátságos mérkőzéseket is töröljék a felek a már említett március-áprilisi periódusra.

A testület emellett határozott az ázsiai és a dél-amerikai világbajnoki selejtezők halasztásáról. Dél-Amerikában ezek most kezdődtek volna meg, míg Ázsiában már több fordulón is túl vannak, de a márciusi és az áprilisi játéknapokat később tartják majd meg.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint a világszövetség továbbra is egyeztet a különböző régiók képviselőivel és tagállamaival a megfelelő intézkedések meghozatala érdekében. A közlemény hozzáteszi, szorosan együtt dolgoznak az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) is a koronavírus terjedésének lassítása, visszaszorítása érdekében.

A most elhalasztott mérkőzések pótlásáról később döntenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik