FIFA-botrány: „Lesz katari vb, és lesz elnökválasztás is”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 12:02
A FIFA-kongresszus és -elnökválasztás nem marad el, a 2018-as és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság helyszíne nem változik – jelentette ki Walter De Gregorio, a FIFA kommunikációs igazgatója a reggeli zürichi letartóztatások hírére sebtiben összehívott szerda délelőtti sajtótájékoztatón.

De Gregorio elmondta: a FIFA vezetőit váratlanul érte a szerda reggeli hatósági fellépés, a magas rangú vezetők őrizetbe vétele, mégis „üdvözlik” a történteket, mindenben együttműködnek a vizsgálatot végzőkkel. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden, ami történt, a FIFA korábbi kezdeményezésére történt.

A kommunikációs vezető hangsúlyozta: sem Sepp Blatter FIFA-elnök, sem Jérome Valcke FIFA-főtitkár nem érintett a gyanúsításban, és egy pillanatig sem vetődött fel lehetőségként, hogy a szerdán történtek miatt a pénteki FIFA-elnökválasztást elhalasztják.

„Bár Blatter nem perdült táncra a szerda reggeli hírek hallatán” – tette hozzá De Gregorio, ő és Valcke is „nagyon boldogok” a fejlemények, a megtisztulási folyamat újabb fejezetét látva, bár kétségtelen tény, hogy ezek nagyon nehéz órák a FIFA számára.

„Ami a megtisztulást illeti, üdvözlendők a történtek – fogalmazott De Gregorio. – Ha nem lettünk volna tisztában a várható következményekkel, nem adjuk át korábban a kért iratokat. Ez egy kellemes nap. Egy jó nap. A vizsgálat folytatódik, nagy érdeklődéssel várjuk, milyen eredményeket hoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik