FIFA: Blatter szerint szégyent hozott a futballra a botrány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 18:45
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szerint szégyent hozott a futballra, és megaláztatást jelent a sportág számára a szerdán kirobbant korrupciós botrány, amelynek részeként a szervezet hét tisztviselőjét tartóztatták le az amerikai hatóságok kérésére Zürichben.

A FIFA tisztújító kongresszusát megnyitó csütörtöki beszédében a 79 éves sportvezető igyekezett magát távol tartani a történtektől, s azt mondta: „Nem tudok mindenkit, minden percben ellenőrizni. Ha egyes egyének rosszat akarnak tenni, akkor azt meg is próbálják majd eltitkolni.”

Blatter hozzátette, „példátlanul nehéz időszak” ez a mostani a FIFA számára. Szerinte „további rossz hírek fognak érkezni", s a szervezet „elveszítette a bizalmat, amit holnaptól kezdve vissza kell szereznie”.

A FIFA elnöke kijelentette, „még többet kell tenni annak érdekében, hogy biztossá váljon, a futballban mindenki felelősen és etikusan viselkedik”.

A FIFA 65. kongresszusán Blatter az ötödik elnöki ciklusáért száll harcba, egyetlen kihívója Ali bin al-Husszein jordán herceg lesz. Az elnökválasztást pénteken tartják Zürichben.

BACH: SZOMORÚ ÉS NEHÉZ, DE FONTOS IDŐSZAK ELŐTT ÁLL A FIFA

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint szomorú és nehéz, ugyanakkor fontos időszak előtt áll a FIFA a szerdán kirobbant korrupciós botrány miatt.

A német sportvezető a FIFA zürichi tisztújító kongresszusának csütörtöki megnyitóján felszólította a szervezetet arra, hogy teljes mértékben derítse fel az ügyet.

„Minden futballrajongó nagy figyelemmel követi ezt a kongresszust, én is egy vagyok közülük” – tette hozzá Bach, aki arra bátorította a FIFA-t, hogy működjön együtt a hatóságokkal, s tegyen meg minden szükséges intézkedést a korrupciós botrányban.

„Tudjuk, hogy ez a harc nagyon fájdalmas lehet, de nincs más lehetőség arra, hogy a FIFA visszanyerje a szavahihetőségét” – fogalmazott a NOB elnöke.

Bach kijelentette, abban bízik, hogy a futballszövetség „átlátható módon” tud majd megfelelni ennek a kihívásnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik