FIFA: Bin Hammam pénteken közli, versenybe száll-e Blatter ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.03.14. 21:47
Címkék
Mohamed Bin Hammam, az ázsiai szövetség (AFC) vezetője pénteken, Kuala Lumpurban jelenti be, hogy pályázik-e a Nemzetközi Labdarúgó -szövetség (FIFA) elnöki posztjára.

„Sajtótájékoztatót tartok 18-án, pénteken az AFC székhelyén, s azon fogom kifejteni álláspontomat a júniusban esedékes FIFA-elnökválasztással kapcsolatban" – fogalmazott a 61 éves katari futballelöljáró saját Twitter oldalán.

„Az embereknek meg kell próbálniuk változtatni a dolgok menetén. A változás jó" – idézte Bin Hammamot a The Guardian múlt csütörtökön.

Nem véletlen, hogy a szigetországi médiát foglalkoztatja az ázsiai labdarúgás első számú vezetőjének az álláspontja, az angol sportági szövetség ugyanis úgy véli, éppen ő kelhetne versenyre eséllyel az 1998 óta regnáló és újra pályázó, immár 75 éves svájci Joseph Blatterrel szemben.

Bin Hammam korábban úgy fogalmazott, kész támogatni Michel Platinit, az európai szövetség (UEFA) francia elnökét, amennyiben pályázna.

Jelenleg Blatter az egyetlen jelölt a posztra, a kihívóknak március 31-ig kell jelentkezniük, a választást június 1-én, Zürichben tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik