FIFA: Ázsiában kinézték a helyét, de Blatter ellenáll

Vágólapra másolva!
2010.02.18. 18:34
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke csütörtökön arról beszélt, hogy több kihívóra is számít a szervezet jövő évi tisztújításán – egy erős ázsiaira mindenképpen.

Sepp Blatter jelezte, 73 évesen sem érzi fáradtnak magát, és mivel még nem teljesítette küldetését, negyedszer is megpályázza a posztot. A svájci sportdiplomata nem nevezte meg lehetséges ázsiai kihívóját, ám megfigyelők szerint nyílt titok, hogy a katari Mohammed Bin Hammamra, az ázsiai szövetség elnökére gondolt.

Bin Hammam kedden Szöulban, a dél-koreai államfővel folytatott tárgyalása után sajtótájékoztatón azt mondta: „Eljött az ideje, hogy ázsiai legyen a FIFA elnöke. Több alkalmas jelöltet is ismerek, és remélem, ha kiválasztjuk a legmegfelelőbbet, az egész kontinens felsorakozik mögé."

Az ambiciózus és befolyásos katari sportdiplomata azt is egyértelművé tette, hogy szerinte lejárt az 1998 óta hivatalban lévő Blatter ideje. Bin Hammam a Guardiannak azt mondta: a FIFA következő, márciusi elnökségi ülésén javasolni fogja, hogy a mindenkori elnök legfeljebb nyolc évig maradhasson hivatalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik