FIFA: az afrikai szövetség Salman sejket támogatja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.05. 17:43
A bahreini Salman bin Ibrahim al-Kalifa sejket támogatja az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) a nemzetközi szövetség (FIFA) február 26-i elnökválasztásán.

Az 54 tagszervezetet számláló CAF alelnöke, a Seychelles-szigeteki Suketu Patel pénteken újságíróknak megerősítette a végrehajtó bizottság határozatát. A dél-afrikai jelölt, Tokio Sexwale üzletember nem kommentálta a döntést. Saját konföderációja, az ázsiai szövetség (AFC) már korábban a támogatásáról biztosította Salman sejket.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Salman sejken kívül Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkára; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember. A szavazásra február 26-án, Zürichben kerül sor.

A dél-amerikai szövetség (Conmebol), valamint hét közép-amerikai ország a múlt héten jelentette be, hogy Gianni Infantinót támogatja.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert – az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan – a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik