FIFA: áskálódnak a korrupciót vizsgáló specialista ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.25. 13:02
A Reuters hírügynökség riportja alapján a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) több befolyásos személyisége megpróbálta ellehetetleníteni a szervezet korrupciós ügyeit vizsgáló specialista ügyvédet, Michael Garciát.

A független etikai bizottság vezetőjeként a 2018-as és 2022-es világbajnoksággal, valamint a 2011-es elnökválasztással kapcsolatos korrupciós gyanút is vizsgáló Garciát megpróbálták eltávolítani posztjáról, valamint leállítani az általa vezetett nyomozásokat. A FIFA-n belüli reformlobbi azonban nem engedte, hogy a tervekből a Garcia eltávolítását követelő ügyrendi javaslat legyen.

„Örülök, hogy Michael Garcia folytatja munkáját. Felvetették többen, hogy szükséges-e egy független etikai bizottság fenntartása, de ezt a tervet sikerült keresztülhúzni. Többen is úgy gondoltuk, hogy megengedhetetlen lenne a bizottság munkájának megállítása. Garcia a kongresszus felhatalmazásával dolgozik és folytathatja munkáját” – mondta a Reutersnek Ali bin al-Husszein jordániai herceg, a végrehajtó bizottság tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik