FIFA: alkalmaznák az UEFA által hozott új szabályt

Vágólapra másolva!
2014.09.23. 14:30
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) orvosi bizottsága szeretné elérni, hogy fejsérülés esetén három percre állítsák le a mérkőzéseket, amíg a csapatorvos ellátja a sérült játékost.

A bizottság elsősorban az idei brazíliai világbajnokság tapasztalatai miatt kezdeményezte az európai szövetség (UEFA) által már a múlt héten elfogadott szabálymódosítást. A vb-döntőben ugyanis a német Christoph Kramer egy ütközés során agyrázkódást szenvedett, ám még 14 percet a pályán töltött annak ellenére, hogy egyértelműen zavarodott volt.az európai szövetség (UEFA) által már a múlt héten elfogadott szabálymódosítást. A vb-döntőben ugyanis a német Christoph Kramer egy ütközés során agyrázkódást szenvedett, ám még 14 percet a pályán töltött annak ellenére, hogy egyértelműen zavarodott volt.

A FIFA az orvosi bizottság kezdeményezésével kapcsolatban jelezte, hogy a végrehajtó bizottság csütörtökön kezdődő, kétnapos ülésén megvitatja a javaslatot.

Az UEFA a múlt héten már döntött a kérdésben, s a jövő heti Bajnokok Ligája-mérkőzéseken már alkalmazni fogják az új szabályt fejsérülések esetén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik