FIFA: a sakkszövetség elnöke „trollkodott” a kandidálással

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.29. 16:46
Az ideig-óráig lehetséges FIFA-elnökjelöltként emlegetett Kirszan Iljumzsinov azt mondta, csak azért pártolta, hogy az ő neve is szerepeljen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség vezető posztjáért folytatott versenyben, mert a futballt is ki akarta használni saját sportága, a sakk népszerűsítése érdekében.

Az orosz Iljumzsinov, aki „főállásban” a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöke, csütörtökön a FIDE honlapján elismerte, hízelgett neki a javaslat, hogy kandidáljon a FIFA-elnöki tisztségre.

„Elismerésnek tekintem, hogy többen is tapasztalt sportmenedzsernek neveztek és ösztökéltek a pályázatom benyújtására” – fogalmazott Iljumzsinov, aki hozzátette, hogy megítélése szerint hasznára tudott volna lenni a világ labdarúgásának.

„Abban azonban, hogy FIFA-elnökjelöltként szerepeltem, elsősorban annak a kiváló lehetőségét láttam, hogy ekként is népszerűsíthetem a sakkot” – írta a FIDE-elnök, aki szerint elérte célját, mert a futballügyekkel összefüggésben a sakkról beszéltek, és világszerte megnőtt az érdeklődés „a mi kedvenc játékunk iránt”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik