FIFA: a bundázókra lesújtó Guatemala jelölt a fair play díjra

Vágólapra másolva!
2012.12.21. 17:52
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közzétette a 2012-es fair play díj jelöltjeit. Az elismerést Guatemala, a török Eskisehirspor vagy Üzbegisztán gyűjtheti be. Nézzük közelebbről a három jelöltet.

A Guatemalai Labdarúgó-szövetség (GFF) szigorúan lépett fel a fogadási csalásban érintett játékosokkal szemben. A GFF három, a fogadási botrányban érintett válogatott labdarúgót életre szóló eltiltással sújtott, melyet később a FIFA nemzetközi eltiltássá alakított.

A török Eskisehirsport a skót St. Jonhstone szurkolói ajánlották az etikai bizottság figyelmébe. A két együttes az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában csapott össze, amikor egy skót futballista megsérült, a török együttes így tíz ember ellen támadhatott és végezhetett el szögletet, ám Dede inkább visszaadta a labdát az ellenfélnek.

Az üzbegisztáni csapatok és a válogatott gyűjtötte a legtöbb fair play pontot az ázsiai szövetségnél 2012-ben. A pontokat a színes lapos büntetések, a pozitív játék, az ellenfél tisztelete és a szurkolók viselkedése alapján osztja az ázsiai szervezet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik