FFT: vendégségben a Menekült FC-nél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.01. 17:13
Ha már látott is képeket az újságban vagy videókat az interneten, az utolsó pillanatig nem tudhatja, hogy mire is számítson, ha a Zaatari menekülttáborba vezető poros úton döcög a semmi közepén.

A Jordánia északi részén, a szíriai határtól mindössze 13 kilométerre található Zaatari-telep a világ egyik legnagyobb szír menekülttábora. A 80 ezres létszámú táborral Zaatari népessége 130 ezerre duzzadt 2015-ben, amikor a határ másik oldalán tomboló polgárháború egyre véresebbé vált.

Ha a telepnek városi rangja lenne, akkor ez lenne Jordánia negyedik legnagyobb települése. A végtelen hosszúságban elnyúló drótkerítésen belül nincs semmi a mérnöki pontossággal egymás mellé tett ideiglenes házakon kívül, aminek köszönhetően az egész egy hatalmas dominóhoz hasonlít. Első ránézésre posztapokaliptikus disztópia forgatási helyszínének is hihetnénk, de hamar kiderül: ez sajnos a kegyetlen valóság.

A FourFourTwo a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) 16 munkatársát szállító konvojjal érkezett. A benyomásokról, tapasztalatokról Martin Mazur számolt be.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik