HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.09 16:39 Frissítve: 2018.11.09 16:44

FFT: tudjon meg mindent a legnagyobb argentin derbikről

Az argentinok annyira imádják a szenvedélyes helyi derbiket, hogy egy egész hétvégét kijelöltek rá a versenynaptárban. És még csak nem is a Boca–River összecsapás a legdurvább...

 


Szombaton rendezik a Libertadores-kupa döntőjének első felvonását. A legjelentősebb dél-amerikai klubtrófeáért ezúttal a két ősi ellenség, a Boca Juniors és a River Plate mérkőzik meg egymással, kétségkívül teljesen Argentínára, no meg a kontinensre irányítva ezzel a futballbarátok figyelmét.

De mit kell tudni a többi jelentős argentin derbiről? A FourFourTwo magazin gigantikus összeállításából most mindent megtudhat az argentin derbik múltjáról és jelenéről.

Például a Barcelona minden dicsősége és elnyert címe ellenére még mindig maradt egy játék, egy derbi, amiről Lionel Messi csak álmodozni fog egészen a visszavonulásáig. Képzeletben ezen az eseményen szerepelt, amikor Rosario utcáin rúgta a labdát a barátaival és unokatestvéreivel. Mert a Newell's Old Boys–Rosario Central egyáltalán nem átlagos találkozó. Csak vessen egy pillantást a lelátókra, és rögtön meg fogja érteni...

Olvassa el a teljes cikket a FourFourTwo oldalán, ide kattintva! 

2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.