FFT: Nyerítő ló a Highburyben, és további kilenc rémisztő futballszellem

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.06.23. 09:53
null
Herbert Chapman, az Arsenal legendás menedzsee (Fotó: AFP)
Az Upton Parktól és Boleyn Annától a cigánylányig, aki miatt kikap a csapat – nincs menekvés a futball hajdani szellemei elől.

 

Ízelítő a gyűjteményből:

Léptek a Highburyben
Az Arsenal régi otthonában – a Highburyben – két szellem is lakozott. Az egyik egy ló kísértete volt, amely a North Bank (a stadion északi lelátója – a szerk.) építése során pusztult el, és a meccsek alatt nyerített. A másik a klub legendás menedzseréé, Herbert Chapmané, akinek lépéseit lehetett hallani, miközben sétált a folyosón. Még mindig vannak paranormális kopogások: szellemidéző szeánszot vezényelt le a pályán – ahol ma már lakások állnak – egy rádióadó, és sikerült kapcsolatba lépnie több halott szurkolóval is. Még ők is megmondták, hogy a csapatnak egy karakán középpályásra van szüksége, Arséne.

A dühös admirális

Nelson admirális a mendemondák szerint a Bloomfield Road tárgyalójában kísért, ugyanis az a hajójának, a HMS Foudroyantnak faanyagából készült. „A hajósok népi hagyománya szerint tilos másnak bármit is megérintenie a hajókon – magyarázta a Blackpool stadionjának menedzsere, John Turner még 1996-ban, miután egy sor különös esemény történt, többek között rejtélyesen megszólaltak a riasztók. – Stella, a labradorom éppen csak belépett a szobába, és üvölteni kezdett.”

Gillinghami cigány

Érezhető ismeretlen jelenlét van a Priestfield Stadionban, Gillinghamben a '40-es évek óta, amikor a klub egyik alkalmazottja elütött egy cigánylányt. A paranoia olyan méreteket öltött, hogy 1992-ben papot hívtak, hogy űzze el a démont, ez zsinórban három hazai győzelmet eredményezett. A Gills szurkolói a mai napig a paranormális tevékenységre fogják, ha a csapat rosszul játszik. Ez nem is olyan ritka.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik