FFT: Ne marháskodj, Leon! – a fiatal tehetség nem rohan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.24. 17:08
A jamaicai Leon Bailey minden körülmény ellenére Európa egyik legkeresettebb fiatal tehetségévé vált. Nem állta útját sem nemzetközi felfordulás, sem emberrablás. A FourFourTwo meglátogatta, de hallva a Bayer Leverkusen ifjú titánjának történetét, csak bámultunk, mint borjú az új kapura...

Egy táska négy személyre. Egy tonhalkonzerv majonézzel és kenyérrel vacsorára, szintén négy személyre. Egy motel. Egy busz. Egy sáros mező. Még egy motel. Ugyanez elölről. És újra. És újra. Salzburg februárban semmiképp sem hasonlít a karibi Kingstonra, mégis ez volt Butler európai turnéjának első állomása. Először itt ízlelték meg az elutasítás keserűségét, miután bekönyörögték magukat a Red Bull Salzburg válogatójára.

Dermesztő hideg volt, ők pedig nem készültek ilyen körülményekre: meleg ruhájuk sem volt. Nem éppen így képzelték el az életet Európában. Azóta történt egy s más, például a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea és a Liverpool is meg akarta szerezni, de Bailey nemet mondott nekik.

„Profiként a legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladjak előre, és ne rohanjak a csúcsra. Mert ha már ott vagyok, mit kezdjek magammal?"

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik