FFT: mint a dopping – aludj jól, és jobb futballista leszel!

Vágólapra másolva!
2018.08.31. 18:19
A labdarúgók világa gőzerővel keresi a tökéletes alvás titkát, nyomában lepedő matracon nem marad. Alvásguruk, hálókapszulák és viselhető kütyük segítenek a kor csillagainak olyan frissen és üdén nekiállni az egész napos focizásnak, amiről elődeik álmodni sem mertek. A FourFourTwo nagy alváskörképe.

Voltak idők, amikor az alvás csak az egész estés ivászat és a másnapi edzés között eltelt idő kitöltésére volt alkalmas egy szupersztár életében. Ahogy George Best mondta: „már nem iszom, legalábbis alvás közben nem”.

Mindez gyökeresen megváltozott, amikor a '90-es évek közepén Alex Ferguson levelet kapott a Slumberland cégtől. A levélben Nick Littlehales arról érdeklődött a Manchester United edzőjénél, hogy tudja-e, mekkora hatással lehet egy kiadós alvás a játékosai teljesítményére. Fergie kíváncsiságát felkeltette a kérdés, így meghívta Littlehalest, hogy beszéljen neki és a csapatnak erről.

Gary Pallister különösen nagy figyelemmel hallgatta a kereskedőt. Akkoriban olyan hátfájásokkal küszködött, hogy a csapat buszából üléseket kellett kiszerelni, és Pallister a helyükre rögzített matracra ledőlve utazott a idegenbeli mérkőzésekre. Az alvás „megtervezése” aztán nemcsak rajta segített, hanem később Sergio Agüerónak, Granit Xhakának és Gareth Bale-nek is.

A teljes cikket elolvashatjátok a FourFourTwo honlapján, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik