FFT: megjelent a FourFourTwo magazin szeptemberi száma!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.16. 13:30
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 114., avagy 2019. szeptemberi száma!

• Címlapsztárunk Christian Pulisic, aki Amerikában egy olyan vidám park mellett nőtt fel, amely akár Willy Wonkáé is lehetett volna. A Chelsea-be szóló aranyjegyét nem a csokijában találta, hanem sokszorosan megdolgozott érte.
• Címlapsztárunk Christian Pulisic, aki Amerikában egy olyan vidám park mellett nőtt fel, amely akár Willy Wonkáé is lehetett volna. A Chelsea-be szóló aranyjegyét nem a csokijában találta, hanem sokszorosan megdolgozott érte.

• Elrajtolt a Premier League! A Manchester City figyelmét elvonja a BL? Hogyan szuperál Frank Lampard a Chelsea-kispadon? A bajnokságban is megtörik-e a Liverpool átka? Az FFT a hat nagycsapat elemzésével igyekszik felmérni az esélyeket.

• Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal Harry Redknappet kérdezhették az olvasók. Nincsenek tabuk, a legendás edző minden kérdésre válaszolt.

• Most, hogy az HBO sorozata újra a közbeszéd fókuszába helyezte a csernobili katasztrófát, megtaláltuk a szörnyű tragédia futballkötődését is. A Pripjaty FK egy kupaelődöntőre és az új stadion birtokbavételére készült 1986 áprilisában, amikor Csernobil mindent felforgatott. Korábbi csapatkapitánya felidézi a fejlődő város és együttes tragikus megsemmisülését.

• Bemutatunk egy igazi legendát. Miután Diego Maradona nemrég azt nyilatkozta az FFT-nek, hogy Graeme Souness volt generációja egyik legjobb brit középpályása, megkerestük a Rangers és a Liverpool legendáját.

• A Manchester City nem hétköznapi középpályást igazolt Rodri Hernández személyében. Lássuk, hogyan vezetett Pep Guardiola hetvenmillió eurós újoncának útja a Villarrealból és az egyetemi kollégiumból az Atlético Madridon át egészen az európai labdarúgópiac élmezőnyéig.

• Fotólabor az amatőr és falusi futball szerelmeseinek! Az idén tavasszal – 2015 és 2017 után – harmadik alkalommal futó, a Nemzeti Sport felületein közölt Hátsó füves országjáró sorozat tizenöt magyarországi és öt erdélyi riportja különleges kordokumentuma a falusi labdarúgás átformálódásának, egyedülálló fotói talán utolsó lenyomatai a tovatűnő futballhagyomány, apáról fiúra szálló falusi futballörökség szertefoszló értékeinek.

• Döglött akták című sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball abszurd „ügyiratai” közül. Ezúttal felidézzük a 90 éve született Czibor Zoltán nevezetes EMKE-botrányát.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: a labdarúgókat Nyugaton állandó megfigyelés alatt tartották a csempészések, a devizaügyletek és a disszidálások miatt. Ennek ellenére, ha valaki nagyon akart üzletelni, tudott üzletelni, ha nagyon le akart lépni, le tudott lépni, hiszen az ügynöki hálózat nem mindenható, mindent látó gépezet volt. Ám az évtizedeken átívelő iratok dokumentálják a történteket. Az ellenőrzések alól a legnevesebb, leghűségesebb játékosok sem maradhattak ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik